Skip to main content

Medelhavskryssning, Barcelona till Rom

Följ med på en medelhavskryssning med Royal Caribbean Cruises och Voyager of the Seas.
Vår kryssning inleds i Barcelona och ger oss sju nätter ombord inklusive helpension. Vi hinner även med guidade rundturer i både Barcelona och Rom. Längs vägen lägger kryssningsfartyget till i en rad spännande medelhavsstäder.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Barcelona

Vi samlar upp de som bokat anslutning och flyger från Göteborg till Barcelona som vi når under eftermiddagen. Vi möter en lokalguide som tar oss på en rundtur i den katalanska huvudstaden. Vi ser bland annat berget Montjuic, Plaza Catalunya, gågatan La Rambla och den ofullbordade katedralen Sagrada Familia. Under kvällen checkar vi in på vårt centrala hotell beläget nära Plaza Catalunya. Middag på kvällen.

Dag 2: Barcelona och ombordstigning

Vi får en fri förmiddag i centrum av Barcelona och gågatan La Rambla börjar endast ett par kvarter från vårt hotell. Den passerar genom de södra delarna av pittoreska Barri Gotic som är stadens äldsta delar. Efter lunch samlas vi för färd till hamnen och ombordstigning på Voyager of the Seas. Vid 17.00 inleds kryssningen och vi avreser mot Valencia. Under våra sju nätter ombord ingår boende i insides dubbelhytt och helpension.

Dag 3: Valencia

Vi anländer till Valencia 08.00 och lämnar igen 18.00. Valencia är Spaniens tredje största stad och huvudstad i provinsen med samma namn. Här finns en mycket trivsam stadskärna och en gotisk katedral från 1400-talet. Staden är även känd för sina apelsinodlingar och för sin paella som skapades här.

Dag 4: Till havs

Vi tillbringar hela dagen till havs och njuter av kryssningens soldäck, pooler och det stora nöjesutbudet ombord.

Dag 5: Nice (Villafranche-sur-Mer)

Vi anländer till Villafranche-sur-Mer 07.00 och lämnar igen 20.00. Nice är den vackra huvudstaden på den franska Rivieran Cote d’Azur och här finns det ett stort shoppingutbud och populära stränder.

Dag 6: Korsika (Ajaccio)

Vi anländer till Ajaccio 08.00 och lämnar igen 18.00. Staden är den största huvudorten på franska ön Korsika och här finns bland annat Napoleon Bonapartes födelsehem och gott om historiska sevärdheter.

Dag 7: Portofino (Santa Margherita)

Vi anländer till Santa Margherita 07.00 och lämnar igen 20.00. Santa Margherita var en gång i tiden en liten fiskeby men är idag en avslappnad semesterort vid den liguriska kusten. Den närliggande och mycket fashionabla jetsetorten Portofino lockar rika besökare från hela världen och lyxyachter ligger förtöjda i den lilla hamnen.

Dag 8: Florens & Pisa (Livorno)

Vi anländer till Livorno 07.00 och lämnar igen 19.00. Livorno är Toscanas största hamnstad och härifrån anordnas bussutflykter till både Pisa och Florens.

Dag 9: Rom (Civatavecchia) – Hemorten

Vi anländer till resans sista hamn och går i land i Civatavecchia under morgonen. Här möter vi vår buss och en lokalguide som tar oss på en stadsrundtur i Rom. ”Den eviga staden” Rom sägs vara byggd på sju kullar och är historiskt en av Europas viktigaste städer. Här finns välkända sevärdheter som Vatikanen med Petersplatsen, Spanska trappan, Colosseum och Fontana di Trevi. Under eftermiddagen beger vi oss till flygplatsen och flyger hem till Göteborg.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-09-01Voyager of the SeasMer än 821 995:-BokaMer information

Hotell

Voyager of the Seas
Voyager of the Seas
Njut av Medelhavet ombord på vackra Voygaer of the Seas. Här har vi aldrig tråkigt, bada i poolerna, sporta eller se någon av alla shower. Läs mer om fartyget här...
Resekalender
23/2Björn Skifs från 2 095:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara