Skip to main content

Österlen

En resa till Österlen gör ingen besviken. Beläget i sydöstra Skåne med pittoreska kustsamhällen och en härlig natur. Under resan besöker vi bland annat Äpplets hus, IKEA museet och vi gör en heldagstur i Österlen med lokalguide. Vi bor i mysiga Simrishamn på trevliga Hotell Svea.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Simrishamn

Efter uppsamling så beger vi oss ner mot Åhus, denna mysiga lilla stad där vi skall inta vår gemensamma lunch på anrika Åhus Gästgiveri. Men vi gör stopp för fika på egen hand utmed vägen. Sedan beger vi oss mot Äpplets hus i Kivik, här får vi en rundvisning och även möjlighet att besöka butiken. Vi tar oss sedan till hotell Svea, där incheckning och middag väntar.

Dag 2: Rundtur Österlen

Idag tar vi hjälp av en lokalguide som under en hel dag visar oss runt i området. Vi besöker bland annat Glimmingehus, där vi tittar oss runt, men även Brösarps stenar och många fler intressanta platser. Vår lokalguide berättar mer om både historia och området Österlen. Vi äter en gemensam lunch på Kåseberga Café o Bistro. Åter på vårt hotell väntar middag.

Dag 3: Simrishamn - Hemorten

Efter frukost så tar vi oss mot Älmhult och IKEA museet. Här får vi en guidad rundtur i museet innan vi tar oss den korta biten till IKEA varuhuset för lite lunch på egen hand och kanske lite shopping. Sedan beger vi oss hemåt och sedvanligt fikastopp utmed vägen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-08-18Hotell Svea, SimrishamnMer än 84 095:-BokaMer information

Hotell

Hotell Svea, Simrishamn
Hotell Svea, Simrishamn
I pittoreska Simrishamn på Österlen välkomnas du till familjära Hotel Svea, Sure Hotel Collection by Best Western. På detta havsnära hotell med anor från 1840 kan du börja dagen med ett dopp i det blå...
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara