Skip to main content

Vackra Dolomiterna

Under denna resa får vi möjlighet att upptäcka den norra delen av den italienska alpvärlden. Vi bor på ett trevligt hotell i Dolomiterna, här kan vi njuta av vackra omgivningar, god mat och avkoppling. Men vi besöker även ett museum med Ismannen Ötzi och ett vackert slott med en prisbelönt trädgård på vår resa. Och hinner med att se lite mer av Innsbruck, där vi övernattar på vägen hemåt.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Hamburg

Vi startar vår resa söderut och via Danmark tar vi oss vidare med färja över till Tyskland. Vi passerar Lübeck och når snart vårt hotell i Hamburg. Efter incheckning serveras vi en gemensam middag.

Dag 2: Hamburg – Bad Windsheim

Vi fortsätter vår resa söderut och passerar Hannover och Kassel innan vi når vårt nästa övernattningshotell i Bad Windsheim. Även här väntar middag.

Dag 3: Bad Windsheim – Kiens/Chienes

Efter frukost reser vi nu vidare på snabba vägar och når så småningom den österrikiska gränsen. Vackra vyer passerar utanför bussfönstret och via Brennerpasset når vi snart Italien. Vårt trevliga hotell hittar vi i området Pustertal, och här skall vi nu bo i fem nätter. Hotellet erbjuder god mat, en avkopplande relaxavdelning med bastu och inomhuspool och här finns även egen liten badsjö i hotellets trädgård. En av kvällarna ordnas en galamiddag, för att skämma bort oss lite extra!

Dag 4: Utflykt i underbara Dolomiterna

Vi äter frukost på vårt hotell och gör sedan en utflykt i Dolomiterna. Delar av bergskedjan har blivit klassade som världsarv och dess söndervittrade bergstoppar var en gång havsbotten. Vi reser genom Alta Badia och Val Gardena som båda är bedårande vackra. Under eftermiddagen kopplar vi av på vårt hotell, eller kanske passar på att få en kortare guidad vandringstur i omgivningarna. Middag gemensamt på vårt hotell.

Dag 5: Utflykt Cortina ´d Ampezzo och Pragser Wildsee

Efter frukost reser vi österut genom Pustertal in i regionen Veneto. Vi siktar det tre topparna Drei Zinnen och gör ett stopp vid den lilla sjön Lago di Misurina innan vi fortsätter till Cortina d’Ampezzo. Den lilla orten som arrangerade vinterolympiaden 1956 har sedan dess blivit en jetsetort för celebriteter från hela världen. Under eftermiddagen återvänder vi mot Pustertal och på vägen hem till vårt hotell besöker vi Pragser Wildsee. Vid den underbara bergsjön som omgärdas av dolomittoppar finns en liten båtbrygga och ett hotell med servering. På kvällen äter vi återigen middag på vårt hotell.

Dag 6: Utflykt Bolzano

Efter frukost tar vi vår buss till Sydtyrolens huvudstadstad Bolzano. Den välmående staden som omgärdas av grönskande alptoppar är rikt på sevärdheter. Här besöker vi det arkeologiska museet och ismannen Ötzi. Den ca 5300 år  gamla kroppen som hittades på gränsen mellan Österrike och Italien är mycket fascinerande. I Bolzano finns en stor torgmarknad och en rad butiker och restauranger. Här finns även en kabinlift som tar gäster upp till den lilla byn Oberbozen som ligger på en platå norr om Bolzano. Under eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell. Gemensam middag på kvällen.

Dag 7: Utflykt Merano

Denna dag väntar Merano som ligger norr om Bolzano. Staden är känd som kurort och som en omtalad trädgårdsstad. Vi besöker Trauttmansdorfs slott och botaniska trädgårdar som ligger i Meranos östra utkanter. Den prisbelönta trädgården är en av Sydtyrolens främsta besöksmål. Den omfattar cirka tolv hektar och är byggd som en amfiteater och innehåller växter från hela världen. Middag på vårt hotell.

Dag 8: Kiens/Chiense – Innsbruck

Nu är det dags att lämna Italien för denna gång. Vi reser norrut och tar sikte på Innsbruck, som är huvudstad i förbundslandet Tyrolen. Tillsammans med en lokalguide skall vi nu få se och höra mer om staden, som varit värd för vinter-OS både 1964  och 1976. Lite tid för egna strövtåg hinner vi säkert med innan kvällens middag serveras på vårt hotell, som är beläget i centrala Innsbruck.

Dag 9: Innsbruck – Potsdam

Efter frukost lämnar vi Innsbruck och reser vidare norrut. Vi reser genom Bayern och under kvällen når vi Berlintrakten och vårt hotell i Potsdam, där resans sista gemensamma middag väntar. 

Dag 10: Potsdam - Hemorten

Det är dags att lämna Tyskland för denna gång. Med många härliga intryck reser vi vidare sista biten hemåt via Danmark, och snart når vi åter svensk mark.

Karta

Hotell

Rundresa vackra Dolomiterna
Rundresa vackra Dolomiterna
Dag 1: Leonardo Hotel Hamburg Stillhorn, Hamburg Dag 2: Arvena Reichsstadt Hotel, Bad Windsheim Dag 4-7: Hotel Leitgamhof, Kiens/Chienes Dag 8: Hotel Grauer Bär, Innsbruck Dag 9: Wyndham Garden Hennig...
Resekalender
20/10Ullaredfrån 200:-
20/10Cinderella - onsdagfrån 595:-
26/10Viking Cinderella - Lasse Stefanzfrån 895:-
27/10Viking Cinderella - Lasse Stefanzfrån 895:-
30/10Cinderella - lördagfrån 695:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara