Skip to main content

Dolomiterna i Sydtyrolen – Skidresa Pustertal

Dolomiterna i norra Italien räknas som en del av Alperna men har en mer unik natur med söndervittrade bergstoppar. Området är mycket solsäkert och här finns skidåkning i världsklass. Vi tillbringar vår skidvecka i närheten av byn Kiens i Pustertal på det familjeägda Hotel Sigmundererhof. Hotellet håller hög standard och har bastu med en påkostad wellnessavdelning som ingår i vårt pris!

Vårt närmsta liftsystem är Kronplatz och inom bussavstånd finns även Cortina d´Ampezzo och Corvara där man kan ansluta till Sella Ronda. Alla skidområdena ingår i Dolomiti Superski som är ett samarbete mellan 16 skidorter.

Dagsprogram

Dag 1-2: Hemorten – Pustertal (Kiens)

Vi startar resan på fredag morgon/eftermiddag och reser via Helsingborg-Helsingör och Danmark vidare över till Tyskland. På autobahn färdas vi vidare söderut med kortare stopp för mat och kvällstoalett. På lördag morgon/eftermiddag reser vi genom Österrike och över Brennerpasset. En knapp timma senare är vi framme i underbara Pustertal och vi checkar in på Hotel Sigmunderhof som är beläget ett par kilometer väster om Kiens. Vi välkomnas av familjen Radmüller och inkvarterar oss på våra rum och avslutar kvällen med en gemensam middag.

Dag 3-8: Skiddagar i Dolomiterna

Varje dag ingår en riklig frukostbuffé och trerätters middag med tillhörande salladsbuffé på vårt hotell. Den goda maten i Sydtyrolen har vuxit fram genom att blanda österrikisk och italiensk matkultur.

Våra dagar bjuder på härlig skidåkning och skidbussen till Kronplatz stannar direkt utanför vårt hotell.
Enstaka dagar kommer erbjuda gemensam färd med vår egna buss till både Corvara och fashionabla Cortina d´Ampezzo. I Corvara finns det möjlighet att åka den världsberömda rundan Sella Ronda. Rundan runt bergsmassivet Sella är cirka 40 km lång och går bland annat genom Alta Badia, Val Gardena och Val di Fassa.

Läs mer om vårt närmsta skidområde här och om Dolomiti Superski här.


Dag 9-10. Pustertal – Hemorten


Efter frukost och en sista möjlighet till en något kortare skiddag packar vi in oss i vår buss och startar vår hemresa. Vi räknar med att åter nå våra hemorten under söndag kväll.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2025-02-07Hotel Sigmunderhof, KiensMer än 8IntresseanmälanMer information

Hotell

Hotel Sigmunderhof, Kiens
Hotel Sigmunderhof, Kiens
Detta fina och trivsamma hotell ligger väster om den lilla byn Kiens och drivs av familjen Radmüller. Utanför hotell stannar skidbussen till det närbelägna skidområdet Kronplatz. Vi får alla ett turis...
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara