Skip to main content

Dolomiterna i Sydtyrolen – Skidresa Pustertal

Dolomiterna i norra Italien räknas som en del av Alperna men har en mer unik natur med söndervittrade bergstoppar. Området är mycket solsäkert och här finns skidåkning i världsklass. Vi tillbringar vår skidvecka i byn Kiens i Pustertal på det familjeägda och mycket uppskattade Hotel Pustertalerhof. Hotellet håller hög standard och har både pooler och wellness som ingår i vårt pris!

Vårt närmsta liftsystem är Kronplatz och inom bussavstånd finns även Cortina d´Ampezzo och Corvara där man kan ansluta till Sella Ronda. Alla skidområdena ingår i Dolomiti Superski som är ett samarbete mellan 16 skidorter.

Dagsprogram

Dag 1-2: Hemorten – Pustertal (Kiens)

Vi startar resan på fredag morgon/eftermiddag och reser via Helsingborg-Helsingör och Danmark vidare över till Tyskland. På autobahn färdas vi vidare söderut med kortare stopp för mat och kvällstoalett. På söndag morgon/eftermiddag reser vi genom Österrike och över Brennerpasset. En knapp timma senare är vi framme i underbara Pustertal och vi checkar in på Hotel Pustertalerhof. Vi välkomnas av familjen Gatterer och inkvarterar oss på våra rum och avslutar kvällen med en gemensam middag.

Dag 3-8: Skiddagar i Dolomiterna

Varje dag ingår en riklig frukostbuffé och en fyrarätters middag med tillhörande salladsbuffé på vårt hotell. Den goda maten i Sydtyrolen har vuxit fram genom att blanda österrikisk och italiensk matkultur.
Våra dagar bjuder på härlig skidåkning i området och vi erbjuder utflykter till både Sella Ronda och fashionabla Cortina d´Ampezzo.

Läs mer om vårt närmsta skidområde här och om Dolomiti Superski här.

Dag 9-10: Pustertal – Hemorten

Efter frukost vi in oss i vår buss och startar vår hemresa, och når våra hemorter under söndagen. Vi räknar med att åter nå våra hemorten under söndag.

Karta

Resekalender
31/3Påskmarknad Rostockfrån 2 795:-
31/3Kielkryssningfrån 1 695:-
1/4Cinderella - lördagfrån 795:-
3/4Tommy Körberg - Grand Finalefrån 1 295:-
5/4Ullaredfrån 250:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara