Skip to main content

Julmarknad i Stralsund

Stralsund som är en gammal svenskstad har en hel del svenskminnen kvar. 3 medeltida kyrkor och det fina Rådhuset står kvar i den gamla delen av staden ”Alter Markt”. Stralsund är ju fortfarande en stor och viktig hamnstad.

Hansastaden Stralsund erbjuder sin trevliga och livliga Julmarknad. Runt Alter Markt och Rådhuset, ner mot gågatorna sträcker sig Julmarknaden. Mängder av stånd med massor av godsaker, mat och dryck. Shoppa lite egentillverkade produkter eller lite god tysk korv. Ja, valmöjligheterna är många. Så välkommen med på en upplevelserik resa.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Stralsund

Efter uppsamling så beger vi oss söderut mot Helsingborg och vidare genom Danmark. Där tar vi färjan över till Tyskland, sedan är det inte långt kvar till vårt centrala hotell i Stralsund. Middag på egen hand.

Dag 2: Stralsund

Här får vi en heldag att besöka den trevliga Julmarknaden, mängder av stånd och utställare välkomnar oss. Härliga Juldofter följer oss på vår väg genom marknaden. Vi shoppar och låter oss smaka av både mat och dryck. Mängder av restauranger, caféer och barer finns inom gångavstånd och kanske en promenad ner i hamnen lockar, det finns gott om museer och maritima besöksmål i denna fina hamnstad. Middag på egen hand.

Dag 3: Stralsund – Hemorten

Då var det dags att påbörja hemresan. Vi tar oss samma väg hem som vi åkte ned. Vi stannar för lite shopping innan vi tar färjan mot Danmark. Framåt sen kväll så är vi åter hemma.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-11-29InterCity, StralsundMer än 82 895:-BokaMer information

Hotell

InterCity, Stralsund
InterCity, Stralsund
InterCity Stralsund ligger i närheten av stadens järnvägstation. En kort prommenad bort ligger stadens centrum där det i adventstid finns en mysig julmarknad. Läs mer om hotellet här...
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara