Skip to main content

Rovinj sol och bad

Res miljövänligt med oss till solen, och få en vecka i det ljuvliga Kroatien till riktigt bra pris! Vi bor strandnära på fina Resort Amarin Rovinj, och kan njuta av bad i både havet och i hotellets pooler. Rovinj ligger vid Adriatiska havet, på halvön Istriens västra kust, och är en av de främsta turistorterna i området. Vårt hotell ligger norr om Rovinj och i de centrala delarna av staden finns en gammal stadskärna, med historiska platser och trevliga barer och restauranger.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Hof

Under tidig morgon samlar vi upp och kör genom Danmark och vidare in på tyska vägar. Vi gör några uppehåll för mat utmed vägen men tänk på att resdagarna blir långa så ta gärna med lite mellanmål, en god bok och res i bekväma kläder. Vi når under sen kväll vårt övernattningshotell i Hof där vi checkar in och får en natts god sömn.

Dag 2: Hof – Rovinj

Efter frukost reser vi vidare mot Kroatien, och passerar både Österrike och Slovenien innan vi når Rovinj och vårt fina hotell under kvällen. Efter att vi installerat oss väntar middag.

Dag 3-8: Härliga dagar i Rovinj

Tid för sol, bad och avkoppling! Vi bor i dubbelrum som alla är utrustade med ett litet pentry och har balkong eller terrass. På vårt hotell finns två utomhuspooler och en stor strandyta. Här finns även tennisbana och för den som önskar finns gott om vattensporter att prova på. I Rovinjs gamla historiska stadskärna finns bland annat den vackra St.Eufemiakyrkan som tronar över Gamla stan. Här finns också gott om barer, restauranger och cafeér i de mysiga gränderna. Från Rovinj ordnas flera olika båtutflykter till de närbelägna öarna och väl på plats finns mycket att upptäcka på egen hand. Varje kväll återsamlas vi på vårt hotell för en gemensam middag.

En av dagarna ingår en guidad stadsvandring med lokalguide i Rovinj. En annan dag erbjuder vi även en extra utflykt mot tillägg.Tillsammans med en lokalguide gör vi en heldagsutflykt i Istrien. Vi besöker bland annat Pula med sin berömda amfiteater, Limjorden och Porec. Utflykten kostar 350,- per person.

Dag 9: Rovinj – Hof

Dags att säga tack och hej för denna gång! Efter frukost tar vi plats i vår buss och tar oss norrut mot vårt övernattningshotell i Hof.

Dag 10: Hof – Hemorten

Sista etappen norrut startar efter frukost och vi reser vidare på snabba vägar genom Tyskland och Danmark innan vi så småningom når svensk mark igen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-09-21Resort Amarin, RovinjMer än 811 395:-BokaMer information

Hotell

Resort Amarin, Rovinj
Resort Amarin, Rovinj
Strax utanför Rovinj ligger Resort Amarin. Detta 4-stjärniga hotell ligger direkt vid Adriatiska havets strand och har två utomhuspooler och ett egen strandområde. Läs mer om hotellet här: Övriga hote...
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara