Skip to main content

Höga Kusten

HÖGA KUSTEN - Det norrländska höglandet når här fram till kusten, och de höga bergens direkta möte med havet är ett särdrag i svensk natur. Denna brantkust, den högsta kustremsan vid Bottenhavet och hela vårt innanhav Östersjön, har med åren blivit ett begrepp för turister från när och fjärran.
 

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Sundsvall

Efter avslutad lastning, startar vi vår färd norrut längs snabba och sommarfagra vägar. Givetvis gör vi under dagen uppehåll för intagande av mat och dryck. Vi kommer så småningom till Sundsvall där vi checkar in på vårt hotell. Vi samlas för en gemensam middag.

Dag 2: Sundsvall – Kramfors

Efter frukost går vår färd till kung Chulalongkorns thailändska paviljong, den enda utanför Thailands gränser. Den ligger i lilla Utanede i Ragunda kommun. En lokalguide möter och berättar om bakgrunden till bygget. Färden går vidare till Döda Fallet, Vildhussens misslyckade försök till timmerränna, som blev till ett stort turistmål i Jämtland. Efter lunch bär det av mot Sollefteå I Sollefteå åker vi upp till Hallstabergets hotellanläggning för att se på utsikten. Resan drar vidare till Lunde, där de beryktade skotten i Ådalen föll 1931. Protester mot strejkbrytare gjorde att militär inkallades, vilket ledde till den tragiska utvecklingen. På vägen hem stannar vi vid den 1,8 km långa Höga Kustenbron. Den invigdes 1 december 1997 och är inspirerad av den berömda Golden Gatebron i San Fransisco. Vi checkar sedan in på hotell Kramm i Kramfors för middag och två övernattningar.

Dag 3: Utflykt

En god frukost inleder dagen och vi åker sedan ganska tidigt mot gamla Sandöbron och vidare ut mot Nordingrå, hjärtat i Höga Kusten. Vi besöker bland annat fiskeläget Bönhamn. Sedan bär det av mot Mjällomslandet, där Ms Kusttrafik ska ta oss ut till Ulvöarna. Den norra ön har en bofast befolkning på ca 40 personer. Skärgårdshotellet väntar nu på oss med en lunchbuffé. Vi får lite egen tid att utforska omgivningarna. Ett besök i gamla fiskarkapellet eller Ulvö museum kan kanske vara av intresse. Vid 15-tiden går båten tillbaka till Mjällomslandet för färd till ännu ett bekant fiskeläge, nämligen Norrfällsviken. Därefter beger vi oss mot Ullånger och Mjällom. Sedan återvänder vi till vårt hotell där middag väntar.

Dag 4: Kramfors – Hemorten

Vi börjar vår hemresedag med frukost och styr sedan söderut. Framåt kvällen är vi åter hemma efter en innehållsrik resa till Höga Kusten.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-07-22Rundresa Höga KustenRing oss på 0511-34 66 60 för att boka5 495:-Ring oss på 0511-34 66 60 för att bokaMer information
2024-08-05Rundresa Höga KustenMer än 85 495:-BokaMer information

Hotell

Rundresa Höga Kusten
Rundresa Höga Kusten
Dag 1: First Strand, Sundsvall Dag 2-3: First Hotel Kramm, Kramfors I närheten av Kramfors centrum ligger First hotel Kramm. Här ifrån har vi ett bra utgångsläge för våra utflykter...
Resekalender
22/7Höga Kustenfrån 5 495:-
24/7Gotland - Scandic Visbyfrån 7 695:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara