Skip to main content

Julmarknad i Lübeck

Traditionsenligt så kör vi till Julmarknaden i Lübeck. Kanske den julmarknad som är mest känd för oss Svenskar. Här besöker vi en trevlig och mysig julmarknad runt Rådhustorget, med massor av stånd med både godsaker, mat, dryck och en hel del saker att köpa med hem.

Dessutom erbjuder staden en mängd trevliga restauranger, caféer och barer. Ett besök vid stadsporten Holstentor, som uppfördes 1478 bör man besöka under en resa till denna sjudande Hansastad.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Lübeck

Efter uppsamling så tar vi oss söderut genom Danmark och via färja når vi snart Tyskland. Vi anländer till vårt hotell och checkar in. Kvällen är fri för egna strövtåg.

Dag 2: Lübeck

Efter frukost så har vi hela dagen för att strosa runt i denna mysiga Julmarknadsstad. En doft av Glühwein och massor av god mat som korvar, hamburgare och andra godsaker sänker sig över staden. Kanske ett besök på Niedereggers kan locka, känt för sin goda Marsipan. I Gamla Stan så ligger det mesta av Julmarknaden och här finns fina korsvirkeshus och härliga gränder. När kvällningen kommer så finns det flertalet restauranger där man kan inta en god middag på egen hand.  Läs mer om Lübecks julmarknad här.

Dag 3: Lübeck – Hemorten

Då var det dags att vända hemåt efter en trevlig vistelse i Lübeck. Kanske med lite påsar med smått och gott som inhandlats på Julmarknaden. Vi tar samma väg tillbaks som på utresan och framåt kvällen är vi åter hemma med många trevliga minnen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-12-03Intercity Hotel, LübeckMer än 83 775:-BokaMer information
2024-12-13Holiday Inn, LübeckMer än 83 695:-BokaMer information

Hotell

Holiday Inn, Lübeck
Holiday Inn, Lübeck
Detta 4-stjärniga hotell har en inomhuspool, gratis WiFi och ett eget hälso- och fitnesscenter. Hotellet har ett utmärkt läge endast 5-10 minuters promenad från Lübecks medeltida stadskärna. Läs mer o...
Intercity Hotel, Lübeck
Intercity Hotel, Lübeck
Intercity Hotel Lübeck ligger i närheten av stadens centralstation. Hotellet har egen restaurang och bar och erbjuder fritt WIFI i alla utrymmen. Holsentor och gamla stan ligger en kort promenad från...
Resekalender
1/5Kielkryssningfrån 1 995:-
3/5Flensburg med ön Syltfrån 5 485:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara