Skip to main content

Kryssning till Riga med Birka Gotland

Följ med på en kryssning till vackra Riga i september. Njut av mysiga gamla stan, shoppa och koppla av ombord på Birka Gotland!

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten - Stockholm - Birka Gotland

Efter uppsamling och lite fika paus tar vi oss till Stadsgården i Stockholm där Birka Gotland ligger och väntar. Väl ombord letar vi upp våra hytter innan vi äter en gemensam 3-rätters middag ihop. Resten av kvällen har vi gott om tid att dansa, shoppa och koppla av ombord.

Dag 2 Riga

Efter en frukostbuffé till sjöss når vi snart Riga. Här har vi gott om tid att uppleva denna historiska stad. För den som vill kan man ombord köpa till transferbussar som går nonstop mellan hamnen och gamla stan. För den som vill finns flera extra utflykter att köpa till.
Fram på eftermiddagen kliver vi åter ombord på Birka och ombord väntar en temabuffé med Inspiration från Baltikum. 

Dag 3 Stockholm - Hemorten

Vi vaknar upp och äter frukost samtdigt som vi tar oss in genom vackra Stockholms skärgård.
Fram på eftermiddagen når vi åter Stockholm och med vår buss tar vi oss den sista biten hem mot Västsverige.

Utflyktsprogram

Upptäck Rigas skatter – guidad panoramatur, 3 timmar

Sätt dig tillrätta i bussen och låt oss guida dig runt bland Rigas största sevärdheter. Beundra några av de romantiska jugendbyggnaderna (det finns över 800 stycken!), Svartbrödernas hus, den tornprydda S:t Peterskyrkan, katedralen och Svenskporten – ett minne från svenskarnas tid i Lettland. Även Rigas slott, där presidenten huserar, Jakobskyrkan och husen Tre bröder står på agendan.

Efter utflykten återvänder bussen tillbaka till fartyget. Du kan också promenera vidare i Riga på egen hand och sedan ta dig tillbaka till fartyget till fots eller med transferbussen (ingår i utflyktsbiljetten).


Turen tar ca 3 h. Start kl 10.30 (lokal tid) med buss från hamnen/Riga Passenger Port. Ca 40 min stadspromenad ingår – bekväma skor rekommenderas. Bussen åter till hamnen efter turens slut.

Pris: 295:-/pers inkl buss och guidning. Förköp. Utflykter bokas senast 7 dagar före avresa.

Jurmala – den baltiska rivieran, 3 timmar

I hamnen väntar bussen på att ta oss med till den populära kur- och badorten Jurmala. Genom bussfönstret skymtar Rigas slott och gamla stans karaktäristiska kyrktorn. Efter en kort färd på 20 minuter, förbi Daugava-floden och träkvarteren, är vi framme. Jurmala är välkänt för sina rika naturresurser, som terapeutisk lera, mineralvatten och tallskogar. Här väntar ett oemotståndligt lugn, otämjd natur, frisk luft och en fantastisk, vit sandstrand som stäcker sig flera mil längs vattnet.

Under ett besök på friluftsmuseet – Jurmalas dolda skatt – är det lätt att föreställa sig hur fiskarnas liv tedde sig här under 1800- och 1900-talet. Museet är uppbyggt som en traditionell fiskeby med små hus och fiskebåtar samt en verkstad där du kan prova på att tillverka rep.

På väg till Dzintari konserthus och den intilliggande Majori-stranden kan vi beundra alla flotta sommarvillor från början av förra seklet, när Jurmala omvandlades från fiskeby till semesterparadis för välbärgade Rigabor. Utflykten avslutas med fri tid. Nu kan du njuta av stranden, stoppa tårna i sanden och strosa runt på gågatan med massor av butiker och mysiga restauranger.


Turen tar ca 3 h. Start kl 10.30 (lokal tid) med buss från hamnen/Riga Passenger Port. Bekväma skor rekommenderas. Bussen åter till hamnen efter turens slut.

Pris: 295:-/pers inkl buss och guidning. Endast förköp. Utflykter bokas senast 7 dagar före avresa.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-09-22Birka GotlandMer än 83 495:-BokaMer information

Hotell

Birka Gotland
Birka Gotland
Östersjöns enda äkta kryssare är tillbaka! Ombord på Birka Gotland är varje dag en fest. Varva restaurangbesök med shopping, dansglädje och sparelax. Läs mer om Birka Gotland här...
Resekalender
22/7Höga Kustenfrån 5 495:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara