Skip to main content

Wien med Plzen

På den här innehållsrika resan ser och upplever vi den fantastiska staden Wien. Här har världshistoria skrivits och innanför Ringvägen ligger den tidigare kejsarstadens överdådiga barockpalats.

Wien är en riktig juvel med sin otroligt mixade arkitektur, sina moderna museer, mysiga caféer och restauranger. Under vår resa provar vi vin i Österrike och öl i den tjeckiska staden Plzen. Vi får på detta sätt även se lite av den böhmiska landsbygden.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Berlin

Vi kliver på bussen och påbörjar resan söderut. Vi tar oss vidare genom Danmark till Tyskland och på kvällen når vi Berlintrakten. Här skall vi övernatta och middag väntar oss på vårt hotell.

Dag 2: Berlin – Wien

Efter frukost sätter vi oss i bussen som tar oss söderut. Vi passerar städer som Dresden och Prag på vår väg till härliga Österrike och dess ståtliga huvudstad Wien. I den här praktfulla staden ska vi riktigt njuta och må gott. Vi kommer fram till vårt hotell under kvällen och då serveras kvällens middag.

Dag 3: Wien

Nu ska vi uppleva Wien på nära håll! Med hjälp av en lokalguide gör vi en omfattande rundtur under förmiddagen. Vi åker längs med Ringvägen för att se alla praktfulla byggnader som omger innerstaden. Mitt i centrum ligger den ståtliga Stefansdomen med sitt massiva torn på 137 m som naturligtvis syns från många platser i Wien. Vi får även se pariserhjulet Pratern, Donauinsel och det märkliga Hundertwasserhaus. Vi tillbringar eftermiddagen i stan och kanske lockar ett besök på något av de museer som är inhysta i det pampiga Hofburg, numera kanske mest känt för Spanska Ridskolans uppvisningar. Även kvällen är fri för egna upptäcktsfärder. Kanske blir det schnitzel till middag?

Dag 4: Wien

Under förmiddagen besöker vi det kejserliga palatset Schönbrunn där varje sal och salong har en egen historia som visar upp kejsartidens utsmyckade och överdådiga livsstil. Slottet och den fantastiska trädgården är ju en fantastisk kuliss till olika kulturella tillställningar såsom baletter och konserter. Under eftermiddagen passar vi på att besöka en vinproducent där vi får en rundtur och provar sex sorters vin. Wien är den huvudstaden i världen som producerar mest vin innanför sin stadsgräns, och när vi närmar oss floden Donau ligger vingårdarna tätt. Kvällens middag äter vi gemensamt på Wiens äldsta krog, Restaurang Griechenbeisl.

Dag 5: Wien – Plzen

Efter frukost är det dags att lämna Wien och vi sätter oss i bussen för att ta oss till Tjeckien som ligger där flera gamla handelsvägar korsades. Vi ser lite av den böhmiska landsbygden och tar sikte på staden Plzen där vi ska göra ett besök på ölbryggeriet Pilsner Urquell och få lära oss mer om öltillverkning och prova ölet. Vi installerar oss därefter på hotellet och på kvällen äter vi gemensam middag. Vi bor centralt, så en promenad är att rekommendera.

Dag 6: Plzen – Rostock/Güstrow

Det är dags att förflytta oss norrut till Tyskland och vi åker genom östra Tyskland, passerar Berlin och tar sikte på Rostock/Güstrow. Väl framme på vårt hotell checkar vi in och blir serverade kvällens middag.

Dag 7: Rostock/Güstrow – Hemorten

Efter frukost påbörjar vi vår hemresa. Vi kör tillbaka via Danmark och når våra respektive hemorter framåt kvällen.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-09-07Rundresa Wien med PlzenMer än 811 195:-BokaMer information

Hotell

Rundresa Wien med Plzen
Rundresa Wien med Plzen
Dag 1: Wyndham Garden Hennigsdorf, Berlin Dag 2-4: InterCity hotel, Wien Dag 5: Park hotel, Plzen Dag 6: Kurhaus am Inselsee, Güstrow...
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara