Skip to main content

Smakfulla Alsace

Följ med på en vin- och delikatessresa till det underbara Alsace, området mellan Rhen och Vogeserna. Här finns ett behagligt solsäkert klimat där bergen skyddar byarna från nordanvindar och som gör att området lämpar sig perfekt för att odla vin. Här finns vackra korsvirkesbyar som formats av sin tyska historia. Under vår resa njuter vi bland annat av vin, ost, choklad och öl samt gör flera spännande utflykter!

 

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Hannover

Efter uppsamling kör vi söderut genom Sverige och Danmark, och tar sikte på resans första övernattningshotell i Hannover. Här övernattar vi och avslutar dagen med en middag på hotellet.

Dag 2: Hannover – Guebwiller

Efter frukost reser vi söderut genom Hessen och passerar Kassel och Frankfurt am Main. Under början av kvällen når vi Alsace och den lilla staden Guebwiller, som ligger mellan Colmar och Mulhouse. Alsace har under flera perioder tillhört Tyskland och området erbjuder en spännande mix av franskt och tyskt. Många av invånarna är tvåspråkiga och byarna har ofta ett tysk och ett franskt namn. Vi tillbringar fyra nätter på vårt hotell och varje dag ingår både frukost och middag.

Dag 3: Route du Vin, Riquewihr med vinprovningar

Under morgonen beger vi oss på en utflykt bland Alsace vinbyar. Vi reser norrut till Dambach-La-Ville norr om Colmar och vi följer delvis turistvägen Route des Vins. Här besöker vi vingården Ruhlmann Jean-Charles et fils där vi får en rundtur med sightseeingtåg och bjuds på en vinprovning av tre viner. Vi fortsätter sedan till den pittoreska vinbyn Riquewihr där det blir tid till att äta lunch. Under eftermiddagen besöker vi vinkällaren Dopff & Irion i centrala Riquewihr där vi provar fyra viner. Vi återvänder sedan till vårt hotell och äter middag på kvällen.

Dag 4: Türckheim med ostprovning och båttur i Colmar

Efter frukost åker vi till norrut till Türckheim där vi besöker La Maison de Fromage. Här får vi en guidad rundvisning och får bland annat se en film om den lokala osttillverkningen av Munsterost. Den görs av mjölk från kor som äter stora mängder bergsörter vilket bidrar till ostens unika smak. Vi får provsmaka flera ostar och får tips om viner som passar till dom.
Efter besöket reser vi vidare till Colmar och äter lunch på egen hand. Under eftermiddagen gör vi en kort båttur och ser några av stadens vackra korsvirkeshus. Här finns bland annat stadsdelen som kallas ”Lilla Venedig”. Vi återvänder sedan till vårt hotell och avslutar dagen med en middag tillsammans.

Dag 5: Alsace med öl- och chokladprovning

Vi äter frukost på vårt hotell och reser till Geispolsheim nära Strasbourg. Här besöker vi Musee du Chocolat som tillhör den kända chokladtillverkaren Schaal. Vi får lära oss om deras produktion och genomför en chokladprovning. Under eftermiddagen vänder vi hemåt och längs vägen stannar vi i Saint-Pierre. Här finns Brasserie Artisanale de Saint-Pierre som är ett lokalt mikrobryggeri. Vi genomför en ölprovning och bjuds på fyra sorters öl. Middag på vårt hotell under kvällen.

Dag 6: Guebwiller – Hannover

Idag påbörjar vi vår hemresa och reser norrut mot Hannover. Under kvällen når vi vårt hotell där det väntar en gemensam middag.

Dag 7: Hannover – Hemorten

Det är dags att lämna Tyskland för denna gång. Med många härliga intryck reser vi vidare sista biten hemåt via Danmark, och snart når vi åter svensk mark och våra hemorter.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-10-13Hotel-Restaurant de l´Ange, GuebwillerMer än 810 495:-BokaMer information

Hotell

Hotel-Restaurant de l´Ange, Guebwiller
Hotel-Restaurant de l´Ange, Guebwiller
Hotel-Restaurant de l´Ange ligger trevligt vid foten av Vogeserna, på den berömda Route du Vin (Vinvägen). Läs mer om hotellet här: - Övriga hotell: Dag 1 och 6: - Mercure Hotel, Hannover...
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara