Skip to main content

Julmarknad i Celle och Goslar

På denna resa kombinerar vi två fina julmarknader. Vi besöker den pittoreska korsvirkesstaden Celle med sin trevliga julmarknad med allt som hör till och är ett underbart resmål att besöka under advent. På det vackra torget är det julstämningen och vi riktigt känner att julen närmar sig! Men vi hinner även med ett besök i korsvikesstaden Goslar i Harz. En klassisk tysk julmarknad med allt man kan önska sig. Vi bor i östra delen av Hannover och varje kväll ingår middag på vårt hotell.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten – Hannover

Efter uppsamling tar vi oss via Danmark till färjan som tar oss till Tyskland. Framåt kvällen når Hannovertrakten och vårt hotell, Leonardo Hotel Hannover. Vi äter en gemensam middag på hotellet.

Dag 2: Celle julmarknad

Vi tar oss mot Celle och den fina julmarknaden. Celle ligger nordost om Hannover men det är kort körtid dit. Staden med sina många och fina korsvirkeshus bjuder in till en trevlig julstämning. Även det fina slottet kan vara värt ett besök. Vi får tid att på egen hand strosa runt i alla julbodar och inta en god lunch. Åter på hotellet intar vi en gemensam middag.

Dag 3: Goslar julmarknad

Efter en god frukost beger vi oss söderut mot Goslar. Även här väntar många och fina korsvirkeshus och en trevlig och mysig julmarknad. Här bjuds det på musik, konserter och mycket mer. Ett tips är ett besök i kyrkan med sitt "Himmelsleiter", tornet i den centralt belägna marknadskyrkan, med härlig utsikt. Ät lunch, strosa runt och shoppa i alla trevliga bodar, även en god glühwein kanske kan locka. Åter på vårt hotell väntar middag.  

Dag 4: Hannover – Hemorten

Vi lämnar vårt hotell och beger oss norrut mot våra hemtrakter. Vi kör samma väg som på utresan och hoppas på att kunna göra ett stopp för gränshandel.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-11-28Leonardo Hotel HannoverMer än 84 995:-BokaMer information

Hotell

Leonardo Hotel Hannover
Leonardo Hotel Hannover
På hotell Leonardo i Hannovers utkanst bor vi bra under vår vistelse. Hotellet har ett eget fitnesscenter och en trevlig restaurang med bar. Läs mer om hotellet här...
Resekalender
1/5Kielkryssningfrån 1 995:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara