Skip to main content

Må bra runt Göta kanal

Nordic Walking har blivit en populär motionsform och är ett annat namn för stavgång. Det sociala och enkla sättet att motionera kräver endast bekväma skor (och gärna ett par bra stavar). Med daglig motion och två nätter på ett toppmodernt spahotell är det lätt att må bra, så följ med oss på denna resa där vi även har bokat in några trevliga besök och guidningar.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Linköping

Efter uppsamling och paus för lite fika eller lunch når vi Brunnebys musteri. Här får vi en presentation och en liten välkomstdryck, och möjlighet att göra lite inköp till rabatterade priser. Därefter är det dags att ta resans första promenad. Vi går en sträcka på ca 7 km, delvis längs med Göta kanal, och njuter av de vackra omgivningarna. När vi är nöjda möter vår buss upp och kör oss den sista biten till vårt fina hotell i Linköping, där vi nu skall bo i två nätter. Vi serveras senare en gemensam middag och har möjlighet att göra ett besök i hotellets stora spa, The Wellbox. Här finns både utomhus- och inomhuspool, jacuzzi, ångbastu och torrbastu.

 Dag 2: Linköping

Frukost och sen är det dags för en promenad inne i Linköping. Vi går ca 5 km utmed Stångån, genom flera centrala parker till Tannefors slussar och tillbaks till vår väntande buss. Därefter skall vi få en introduktion av friluftsmuseet Gamla Linköping, och hinner utforska området lite på egen hand. Vi får också lite tid i centrala Linköping för lunch eller fika innan vi har eftermiddagen fri för avkoppling och spa. Vi avlutar dagen med en middag på vårt hotell.

Dag 3: Linköping – Söderköping -Hemorten

Vi äter frukost och tar plats i bussen, för att ta oss till Söderköping. Här möter en lokalguide för att ta oss med på en stadspromenad i den charmiga småstadsidyllen, som bland annat var inspelningsplats för Astrid Lindgrens filmer om Madicken. Därefter följer vi Göta kanal och promenerar de dryga 6 km till Mems slussar, som är själva entrén till kanalen från Östersjön. När vi sett oss omkring och kanske avlutat besöket med en glass eller en kopp kaffe styr vi bussen hemåt igen, nöjda efter att ha blandat motion med härlig avkoppling.

Karta

Resekalender
29/11Ullaredfrån 250:-
29/11Viking Cinderella - veckoavgångfrån 595:-
1/12Burg med julmarknad i Lübeckfrån 2 995:-
1/12Julmarknad i Rostockfrån 2 995:-
2/12Malmö med Musikalfrån 1 250:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara