Skip to main content

Geiranger - med Atlanthavsvägen och Trollstigen från Gotland

Få länder har en så fascinerande natur som Norge. Under denna resa använder vi oss av både buss och båt, och en höjdpunkt är sjöresan på Geirangerfjorden. Vår buss tar oss även både uppför och nedför den berömda Trollstigen, så glöm inte att ta med kameran! Vår resa inleds och avslutas i Visby och är en utmärkt möjlighet att uppleva några av Norges vackraste delar.

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Karlstad

Vi samlas utanför hamnterminalen i Visby, innan vi kliver ombord på färjan mot Nynäshamn. Väl på fastlandet reser vi västerut och passerar Eskilstuna och Örebro. Under eftermiddagen når vi Karlstad och vårt övernattningshotell där gemensam middag väntar.

Dag 2: Karlstad – Otta

VEfter frukost reser vi vidare mot den norska gränsen vid Charlottenberg. Vi passerar sedan Hamar och Lillehammer och kommer in i den vackra Gudbrandsdalen. Under sen eftermiddag når vi Otta och vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 3: Otta – via Trollstigen – Ålesund

Efter frukost ger vi oss vidare men på vägen passar vi på att ta en tur på den vackra Trollstigen. Självklart gör vi något lämpligt fotostopp innan vi når Ålesund, denna vackra stad belägen på Romsdals västkust. Här väntar en lokalguide för att visa oss runt innan vi tar oss till vårt hotell och den väntande middagen. Efter maten kan vi varmt rekommendera en kvällspromenad.

Dag 4: Kristiansund - via Atlanthavsvägen - Ålseund

Efter frukost reser vi till Atlanthavsvägen för att få se den spektakulära kustvägen som invigdes 1989. Den består av åtta broar som leder vägen över öar och holmar längs den majestätiska kusten. Vi reser sedan till Ålesund, vackert beläget på Romsdals västkust. Här väntar en lokalguide för att visa oss runt innan vi tar oss till vårt hotell och den väntande middagen. Efter maten kan vi varmt rekommendera en kvällspromenad.

Dag 5: Ålesund – via Trollstigen - Hamar

Efter frukost väntar en fantastisk naturupplevelse, då vi med båt ska ge oss ut på en av Norges absolut vackraste och mest kända fjordar, Geirangerfjorden. Turen utgår från Ålesund och vi får njuta av vackra vyer med branta fjäll som stupar rakt ner i fjorden och vilda vattenfall innan vi når Geiranger. Här väntar vår buss och vi fortsätter resan till Hamar som vi når under kvällen. Här skall vi övernatta och äta gemensam middag.
 

Dag 6: Hamar - Hemorten

Vi lämnar vårt hotell och reser via Karlstad till Nynäshamn där vår färja tillbaka till Gotland avgår under kvällen.

 

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2023-06-12Rundresa Geiranger från GotlandMer än 89 995:-BokaMer information

Hotell

Rundresa Geiranger från Gotland
Rundresa Geiranger från Gotland
Dag 1: Elite Stadshotellet, Karlstad Dag 2: Thon Partner Hotel, Otta Dag 3: Quality Hotel Grand, Kristiansund Dag 4: Scandic Parken, Ålesund Dag 5: Thon Partner Hotel Victoria, Hamar...
Resekalender
8/2Ullaredfrån 250:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara