Skip to main content

Irland

Den gröna ön. Så kallas ju Irland, mycket på grund av sin vackra gröna natur. Här får vi uppleva storslagna vyer, trevliga människor och gemytlig stämning. Vi smakar både god öl och whisky. Ett besök på en av de vackraste trädgårdarna i världen och ett besök på en klosterby hinner vi också med på denna trevliga och lite annorlunda resa. Vi bor alla nätter strax utanför Dublin.

Dagsprogram

Dagsprogram

Hotelländring, vi bor på 5-stjärniga Powerscourts Spring Hotel.

Dag 1: Hemorten – Dublin

Vi samlar upp dem som bokat anslutning, övriga möter upp på flygplatsen. Vi flyger sedan till huvudstaden Dublin. Efter incheckning så får vi våra rum och äter en god gemensam middag.

Dag 2: Utflykt

Idag beger vi oss till Powerscourt Estate and Garden. Kanske en av världens vackraste trädgård. Huset är en ombyggnad av ett slott från 1200-talet. Ett av Irlands främsta besöksmål. I anslutning till denna trädgård ligger ett nyöppnat destilleri, här passar vi på att smaka på deras goda whisky. Åter på hotellet väntar middag.

Dag 3: Utflykt

Efter frukost beger vi oss mot Glendalough och en av Irlands mest berömda klosterby. Den anlades redan på 1500-talet och är mycket välbevarad. I besöket ingår en kort film och en guidad tur i Klosterbyn. Om man vill kan man ta en promenad i de vackra omgivningarna. Lunchen intas på egen hand innan vi gör ett besök på Irlands äldsta kvarn från 1723, Avoca Handweavers and Mill, som fortfarande används vid handväveri. Vi får en guidad tur och möjlighet att handla. Middag väntar när vi är åter på vårt hotell.

Dag 4: Utflykt

Nu ska vi besöka ett gammalt fängelse i Wicklow som numera är ett museum. Här får vi tid att på egen hand gå runt och se det historiska och välbesökta museet. Sedan väntar en gemensam lunch på en trevlig Irländsk pub, Mickey Finns Pub. I anslutning till puben ligger ett trevligt ölbryggeri, som tillverkar en mängd olika sorter. Så därför gör vi en stor ölprovning på detta fina bryggeri. Middag på hotellet väntar.

Dag 5: Utflykt Dublin

Då var det dags för huvudstaden i republiken Irland. Vi tar hjälp av en lokalguide och får lära oss mer om denna vackra stad. Dublin är en gammal Vikingabosättning och en viktig stad sedan medeltiden. Vi får tid för lunch på egen hand. Sedan väntar ett riktigt klassiskt besök på Guiness Storhouse, bryggeriet som är världskänt för sin mörka och goda öl. Självklart ingår det en Pint för provsmakning. Även denna kväll väntar middag på hotellet.

Dag 6: Dublin – Hemorten

Då är det dags att ta farväl av Irland för denna gång. Vi flyger hem och för dem som bokat anslutning så väntar vår buss för transport hemåt.

Flyginformation

Flyginformation

29/7
Flygbolag:
 SAS
Landvetter - Arlanda 12.40 - 13.35
Arlanda - Dublin 15.00 - 16.45  

3/8
Dublin - Arlanda 15.30 - 19.05  
Arlanda - Landvetter 20.45 - 21.45

1 kolli incheckat bagage à max 23 kg per person. Handbagage max 8 kg.

Karta

Resekalender
11/2Skidresa Kirchberg in Tirol, Hotel Zentralfrån 9 195:-
16/2Ullaredfrån 200:-
21/2Cinderella - måndagfrån 495:-
23/2Ullaredfrån 200:-
25/2Shopping Burg från 1 590:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara