Skip to main content

Julmarknad i Burg & Lübeck från Gotland

Kom i julstämning och följ med oss till Tyskland för julmarknad och shopping! Vi bor i Burg där vi hinner med massor av shopping, och får dessutom en heldag i den gamla Hansastaden Lübeck och kan då besöka den välkända julmarknad.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Visby – Växjö

Vi samlas utanför hamnterminalen i Visby för avgång kl 16.50. Ombord är det lämpligt att äta lite kvällsmat, för väl på fastlandet kör vi direkt till Växjö där vi övernattar första natten.

Dag 2: Växjö – Burg                  

Efter en stärkande frukost reser vi vidare och via Helsingborg – Helsingör når vi snart vårt grannland Danmark. Efter ytterligare ett par timmars resa når vi nästa färjeöverfart, mellan Rödby – Puttgarden. Denna överfart tar ca 45 min och sen har vi inte långt kvar till tyska Burg. Vi hinner med lite shopping innan vi kör ut mot havet till IFA Ferien hotel, där våra rum och gemensam middag väntar.

Dag 3: Utflykt Lübeck

När vi ätit frukost tar bussen oss in till Lübeck för en heldag i den vackra Hansastaden. En doft av glüwein och god tysk mat sprider sig över staden som dessutom har en spännande historia och mycket gemensamt med Visby. Varför inte under dagen passa på att besöka Niedereggers café med sin välkända marsipan? Den mysiga julmarknaden hittar vi i gamla stan och när vi tillbringat hela dagen här smakar middagen bra på vårt hotell i Burg.

Dag 4: Burg – Visby

Nu återstår bara hemresan, och vi tar oss via Danmark åter in på svensk mark. I Oskarshamn väntar vår färja och strax efter kl 23.00 är vi tillbaks igen i Visby hamn.

Karta

Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara