Skip to main content

Kroatien med Dubrovnik och Montenegro

Kroatien har blivit ett otroligt populärt resmål, detta land vars skönhet slår det mesta! På denna resa njuter vi i den fantastiska staden Dubrovnik med dess kristallklara vatten och de gröna bergen i bakgrunden. Naturscenariot i Kroatien är verkligen hänförande och vi får dessutom uppleva några intressanta och härliga dagar i spännande Montenegro.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Dubrovnik

Vårt flyg tar oss till Kroatien och på Dubrovniks flygplats väntar bussen på att få köra oss till vårt trevliga hotell. Hotel Vis är beläget strax utanför staden med ett fantastiskt läge direkt vid stranden. Väl framme installerar vi oss och äter därefter kvällens middag tillsammans.

Dag 2: Dubrovnik

Tillsammans med en lokalguide, utforskar vi Adriatiska havets pärla – Dubrovnik. Den medeltida staden, som ligger innanför de nästan sex meter tjocka murarna, lockar folk ifrån hela världen med sin skönhet. Under några timmars promenad får vi se och lära oss mer om ett av Unescos kulturarv. Under eftermiddagen blir det tid att på egen hand att fortsätta utforska staden innan vi äter middag tillsammans på hotellet.

Dag 3: Ledig dag

Idag hoppas vi på fint väder för att kunna njuta till fullo av poolen, stranden eller kanske en promenad i omgivningarna. Kanske någon vill ta sig in till gamla stan i Dubrovnik, ta en promenad uppe på muren och upptäcka ännu mer av den charmiga staden.

Dag 4: Dubrovnik – Becici

Att semestra i Montenegro blir mer och mer populärt eftersom landet har en storslagen natur, härliga stränder, god mat och en relativt billig nota. Vi utforskar Montenegro med vår lokalguide som bland annat tar oss till Perast och den medeltida staden Kotor som också finns med på Unescos världsarvslista. Fyllda av härliga intryck åker vi till vårt hotell för att installera oss och inta kvällens middag. Montenegro Beach Resort är ett trevligt hotell med fint läge vid strandpromenaden i Becici.

Dag 5: Utflykt Cetinje

Tillsammans med vår lokalguide ska vi besöka Cetinje som tidigare varit Montenegros huvudstad. Staden ligger vackert omgiven av kalkstensberg och Lovćens nationalpark. Den historiska stadskärnan är mycket vacker och här ligger bl.a. presidentens residens. Efter ännu en spännande dag återvänder vi till vårt hotell och kvällens middag.

Dag 6: Ledig dag

Idag ska vi bara njuta! Passa på att ta ett dopp i poolen, eller det fantastiska Adriatiska havet. Njut av en fantastisk kuliss med branta berg i bakgrunden och en av Montenegros längsta stränder i förgrunden. Det är trevligt att ta en promenad in till Budva, kanske en kaffe eller något annat gott på någon trevlig uteservering lockar? På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 7: Utflykt Budva

Budva är en spännande stad, en kontrasternas stad! Vi utforskar staden med hjälp av en lokalguide under förmiddagen. Här ligger Gamla staden innanför ringmuren, liksom den fina kilometerlånga stranden kantad av restauranger, barer och caféer.

Dag 8: Becici – Hemorten

Vi lämnar Montenegro för att ta oss tillbaka till Kroatien och flygplatsen, där vårt flyg väntar på att ta oss tillbaks till Sverige.

Karta

Resekalender
11/2Skidresa Kirchberg in Tirol, Hotel Zentralfrån 9 195:-
16/2Ullaredfrån 200:-
21/2Cinderella - måndagfrån 495:-
23/2Ullaredfrån 200:-
25/2Shopping Burg från 1 590:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara