Skip to main content

Danska trädgårdar och slott

Trädgårdsintresserad? Då är detta resan för dig. Här besöker vi trädgårdar med många olika teman. Trädgårdarna är inspirerade av allt från japanskt, engelskt, dansk och prärie, till sten, vatten och fiskar. Vi får se massor av växter, träd och buskar och dessutom besöker vi en härlig Rhododendronplantage. Under resans gång färdas vi över Danmarks mäktiga broar och besöker även fantastiska Egeskov Slott.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Kolding

Efter uppsamling tar vi oss mot Göteborg där färjan väntar för att ta oss över till Fredrikshamn. Ombord har vi tid för både kaffe och lunch på egen hand. När vi kommit i land fortsätter vi söderut mot Kolding, där vi skall bo i två nätter. Men innan ankomst till hotellet stannar vi till vid vår första trädgård, Den Kreative Have i Horsens. 2016 utsågs denna trädgård till årets vackraste privata trädgård. Vi fortsätter sedan till vårt hotell där middag väntar.

Dag 2: Utflykts dag med 2 trädgårdar

Idag skall vi först besöka den vackra Rhododendron parken i Törring, med sina vackra blommor och sin trevliga butik. Efter detta väntar den Geografiske Have, som ligger i Kolding. Parken som är 12 hektar stor innehåller växter ifrån olika Geografiska områden. Parken är över 100 år gammal och här finns över 2 000 olika plantor. En fantastisk dag med mycket varierad växtlighet. Vi äter lunch på egen hand där det passar i tiden. Åter på vårt hotell väntar ytterligare en god middag. 

Dag 3: Kolding – Köge

Efter frukost så lämnar vi hotellet för att ta oss till det imponerande Egeskovs slott. Slottet med sin fantastiska trädgård och välbevarade vallgravar är ett välbesökt slott. Här får vi tid att flanera runt både i parken, labyrinten och museet. Sedan tar vi oss mot nästa ö, nämligen Själland och vårt hotell i Köge. Efter incheckning njuter vi av en god middag tillsammans.

Dag 4: Köge – Hemorten

Då var det dags att ta farväl av Danmark för denna gång. Men vi hinner med ett kort stopp i mysiga Helsingör. Vi får lite egen tid att shoppa och kanske ta en fika. Sedan återstår bara hemresan.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2022-05-19Rundresa Danmarks TrädgårdarMer än 84 995:-BokaMer information

Hotell

Rundresa Danmarks Trädgårdar
Rundresa Danmarks Trädgårdar
Dag 1-2: Comwell hotel, Kolding Dag 3: Comwell hotel, Köge...
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara