Skip to main content

Kryssning till Ystad och Visby med Cinderella

Missa inte chansen till en helt unik specialkryssning till Ystad och Visby. Det här är en sommardröm för hela familjen med kritvita stränder, spännande utflykter och inte minst tre kvällar ombord på Cinderella.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Stockholm – Cinderella

Väl ombord på Cinderella och installerade i våra hytter (där vi skall bo de närmste tre nätterna) väntar en helkväll i en av världens absolut vackraste skärgård! Vi serveras en vällagad buffé där dryck ingår och har sedan kvällen fri att utforska fartyget och dess nöjesutbud.

Dag 2: Ystad och Österlen!

Efter en lång sovmorgon når vi vårt första mål – charmiga Ystad. Här kan du strosa runt bland inte mindre än 300 vackra korsvirkeshus och bara insupa den tvättäkta skånska atmosfären med pittoreska gränder, små caféer och butiker. Glöm inte att packa med badkläderna! Från centrum är det inte långt till Ystad havsbad och Österlens kritvita sandstränder. Vill du uppleva ännu mer? Förboka någon av våra utflykter och upptäck dina egna smultronställen..

Dag 3: Visby – Rosorna och ruinernas stad

När morgonen gryr skymtar Visbys stolta siluett i fören. På Gotland finns massor att göra för både stora och små. Kneippbyns vattenland och äventyrspark står säkert högt på barnens önskelista, men det finns flera andra utflykter att välja på också, med bland annat en tur till Ingemar Bergmans Fårö. Vi stannar kvar ända till 18.00 så det finns gott om tid att sola, bada och promenera i det vackra medeltida Visby. Åter på Cinderella serveras vi en välsmakande skaldjursbuffé.

Dag 4: Cinderella – Stockholm – hemorten

Resan tillbaka mot Stockholm spenderas kanske bäst på panoramadäck med milsvid utsikt över glittrande hav och grönskande öar. När vi angör Stockholm på onsdagseftermiddagen har du hela kappsäcken full av upplevelser.

Utflyktsprogram - Ystad

Utflyktsprogram - Ystad

I Kurt Wallanders fotspår

Följ med på stadsvandring längs Ystads charmiga kullerstensgator, där korsvirkeshusen står på rad efter varandra. Du kanske främst kopplar ihop Ystad med Henning Mankells kommissarie Kurt Wallander och moderna mordgåtor, men staden har också ett spännande förflutet med anor ända från 1200-talet.
Vår duktiga guide visar dig runt både bland historiska monument och miljöer som vi känner igen från filmernas och böckernas värld. En perfekt miniintroduktion till Ystad, där du sedan kan spendera eftermiddagen på egen hand i den vackra stadsmiljön. Promenera tillbaka till hamnen eller hoppa på Viking Lines transferbuss utan avgift. Sista bussen går kl 16.30.

Turen tar ca 2 tim. Start kl 11.30 med buss från Ystad hamn. 

Pris: 195:-/pers inkl buss och guidning (på svenska). Endast förköp. Utflykten bokas senast 5 dagar före avresa.

Karl Fredriks Österlen

Vi tar bussen från hamnen och styr kosan mot det pittoreska lilla fiskeläget Kåseberga. Härifrån tar vi en kort promenad upp till Ales stenar och får höra historien om Sveriges största och bäst bevarade skeppssättning. De 59 stenblocken väger vart och ett runt 5 ton och ståtar majestätiskt på Kåsehvud med utsikt över den branta kusten hela vägen till danska Bornholm. En magisk syn!
Efteråt fortsätter vi till Löderups strandbad, där det vankas provsmakning av Karl Fredriks bubbliga prosecco, innan vi avnjuter en god lunch tillsammans på restaurangen med magiska havsvyer.
När kaffet är uppdrucket åker vi vidare till Karl Fredriks Eklaholm och njuter av blomsterprakten och de vackra gårdsmiljöerna. Säkert hittar du någon fin souvenir att ta med hem från butiken med en härlig mix av inredning, konst och blommor. Efter besöket återvänder vi till hamnen. Om du vill kan du hoppa av i centrum och ta dig tillbaka till Cinderella på egen hand eller ta Viking Lines transferbuss tillbaka (sista turen går 16.30).

Turen tar ca 4,5 tim. Start kl 11.30 med buss från Ystad hamn, åter i Ystad ca kl 16.00.  

Pris: 1 115:-/pers inkl buss och guidning (på svenska). Lunch med smör, bröd, sallad, måltidsdryck och kaffe ingår i priset. Endast förköp. Utflykten bokas senast 5 dagar före avresa.

Stora Österlenturen

Ales stenar, Backåkra och Glimmingehus. Nu har du chansen att uppleva några av Österlens största sevärdheter under en bekväm bussutflykt med guide.
Efter att ha beundrat den makalösa utsikten och de 59 stenblock som utgör den mytomspunna forntidslämningen Ales stenar, har klockan slagit ett och det är dags att få något i magen. Vi stannar till vid trevliga Backagården, en tvättäkta skånegård mellan mjuka kullar och vida fält. Här intar vi räksmörgås med kaffe i det kombinerade växthuset och caféet. Den som vill kan passa på att köpa med en souvenir hem från gårdsbutiken.
Nästa stopp blir Dag Hammarskjölds Backåkra, den plats som diplomaten tänkt dra sig tillbaka till efter sitt FN-uppdrag. Tyvärr ville ödet annorlunda. I dag är Backåkra ett omtyckt besöksmål men också en plats för möten.
Därefter följer vi den vackra kustvägen förbi vita sandstränder vid Sandhammaren, Mälarhusen och Kyhls strand, fram till fiskeläget Skillinge. Här viker vi av från kustvägen för att få en titt på vackra Glimmingehus – Nordens bäst bevarade medeltidsborg. Genom före detta tulpan- och frömetropolen Hammenhög rullar vi så tillbaka in i Ystad, med massor av nya intryck att smälta på färden över till Visby.

Turen tar ca 5,5 h. Start kl 11.30 med buss från Ystad hamn.
Pris: 925:-/pers inkl buss, guidning (på svenska), inträde till Backåkra, räksmörgås och kaffe. Endast förköp. Utflykten bokas senast 5 dagar före avresa.

 

 

 

Utflyktsprogram - Visby

Utflyktsprogram - Visby

Gotland Panorama med Visby

Gotland är en ö av kontraster och visar många förändringar i natur och arkitekturer. Överallt varvas historiska platser med unika naturupplevelser. Besök några väl bevarade platser ur Gotlands historia och se mer av den karga kalkstenskust som format ön genom väder och vind och som gett Gotland dess unika natur. Efter att ha upplevt den gotländska kustremsan och platser från vikingatiden förflyttar vi oss några år framåt i tiden till ringmuren och den medeltida Hansastaden Visby.

Cirka: 3 timmar

Pris: 299,- per person

Visby med smak av medeltid

Den medeltida Hansastaden Visby är en av de bäst bevarade i hela Europa. Följ med på en spännande tidsresa genom stadens gränder och smaka på mat och dryck kryddad med historia vid en unik medeltida mötesplats, som tycks vara som klippt och skuren ur en film.

Cirka: 3 timmar

Pris: 455,- per person

Fårö – den magiska ön i norr

Följ med på en härlig heldag till det mytomspunna Fårö, ett av Gotlands mest kända besöksmål. Dagen bjuder på säregen natur med vindpinad tallskog, hedmarker och myrar, ståtliga raukar och långa sandstränder. Med buss tar vi oss norrut till färjeläget i Fårösund och efter en kort färjetur når vi den populära ön för dagens höjdpunkter

Cirka: 6 timmar
Pris: 655,- per person

Kneippbyn

Kneippbyn är ett måste på barnfamiljens resa till Gotland. Här finns något för alla – Äventyrsparker med Sommar- och Vattenland, filmhuset Villa Villekulla med Pippiteater, flera restauranger med god mat, ja allt som behövs för en heldag för hela familjen. Dagen avslutas med Pippiteatern som börjar 15.30 och håller på ca 25 min. Därefter finns även möjlighet att krama om Pippi före hemfärden.

Pris: 425,- inkl. inträde till Kneippbyn

Konstnärernas och raukarnas kreativa östra Gotland

Upplev kreativa östra Gotland under en tur som tar dig med tusentals år tillbaka i tiden till gamla hantverkstraditioner och raukar till nutid och den skaparkraft som flödar på ön.

Cirka: 5 timmar
Pris: 645,-/ per person

För mer utföligt program tryck här

* Vi reserverar oss för programändringar

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2021-08-10Viking CinderellaRing oss på 0511-34 66 60 för att boka3 995:-Ring oss på 0511-34 66 60 för att bokaMer information

Hotell

Viking Cinderella
Viking Cinderella
Allas vårt favorit fartyg Viking Cinderella! Här finns någon för alla, god mat, underhållning och shopping till sjöglada priser! Läs mer om Cinderella här...
Resekalender
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara