Skip to main content

Hurtigrutenkryssning Tromsö - Trondheim

En kryssning på Hurtigruten är mångas dröm! Följ med oss på en tre nätters kryssning från Tromsö till Trondheim. Under resan passerar vi Vesterålen, Lofoten och Helgelandskusten med de Syv Söstre och vi möts av pittoreska fiskebyar blandat med majestätiska klippformationer. Dessutom korsar vi Polcirkeln!

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Härnösand

Idag är det dags! Vi sätter oss i bussen som tar oss norrut förbi Gävle och Hudiksvall. Vi stannar för lämpliga pauser längs vägen innan vi når Härnösand. Här checkar vi in på vårt hotell som väntar med middag åt oss.

Dag 2: Härnösand– Jokkmokk

Färden går vidare norrut och vi tar sikte på Höga Kusten-bron där vi gör ett kort stopp för att beskåda detta mästerverk. Resan fortsätter förbi Björkarnas Stad Umeå och vid Piteå viker vi av för att följa Piteälven mot Storforsen. Vi fortsätter på den sk. Midnattssolsvägen till Jokkmokk och vårt hotell. Här serveras kvällens middag.

Dag 3: Jokkmokk – Kiruna

Den som vill hinner ta en promenad i Jokkmokk innan vi far vidare mot Kiruna. På vår väg passerar vi Gällivare och väl på plats möter en lokalguide som visar oss runt i Kiruna. Vi kommer att få berättat för oss om stadens historia och dess grundare Hjalmar Lundbohm. Dessutom får vi veta mer om den pågående stadsomvandling i Kiruna och hur gruvnäringen påverkar staden. Därefter är det dags att checka in på vårt hotell där middag väntar.

Dag 4: Kiruna - Tromsö

Efter frukost är det dags att fortsätta norrut via Nordkalottvägen och Riksgränsen. Vi gör ett litet stopp i Abisko innan vi fortsätter på vackra vägar mot Narvik och slutligen Tromsö. Här träffar vi vår lokalguide som ska visa oss Tromsö – Nordens Paris. Staden kallas även Porten till Arktis och ligger omgiven av ett majestätiskt landskap. Vi njuter av kvällens middag.  Runt midnatt går vi ombord på Hurtigrutens fartyg, som ska ta oss längs med den spektakulära kusten mot Trondheim.

Dag 5-6: Hurtigruten

Under dessa dagar ska vi bara ta det lugnt och njuta av ett otroligt naturscenario. Många städer, fiskebyar, fjordar och fantastisk natur passeras och kanske har vi tur att få se några vilda djur i havet eller på land. Passa på att ta er ut på däck även under de senare timmarna för att vid bra väder uppleva det härliga ljuset. Denna båtresa är svår att beskriva, den måste upplevas! Vi äter frukost och middag ombord båda dagarna och njuter till fullo.

Dag 7: Trondheim – Lillehammer

Under morgonen anländer vi till den charmiga trästaden Trondheim berömd bl.a. för Nidarosdomen. Vi äter frukost ombord innan vi checkar ut och packar in våra väskor i bussen som väntar. Vår buss tar oss runt en sväng i staden innan vi reser vidare mot OS-staden Lillehammer. Här bor vi denna sista natt på vår resa och middagen står serverad.

Dag 8: Lillehammer – Hemorten

Efter frukost är det dags att ta farväl av Norge för denna gång och nu återstår bara sista etappen till våra respektive hemorter.

Karta

Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara