Skip to main content

Gotland

Ett resmål som ligger oss riktigt varmt om hjärtat är Gotland, och i 40 år har vi arrangerat bussresor till denna fantastiska ö. I sommar kommer vi som tidigare år ordna resor med boende på hotell inne i Visby, men under för -och eftersäsong kommer vi även kunna erbjuda ett par resor med boende på Björkhaga strandby. Ett par mil söder om Visby, precis vid havet, ligger denna trevliga anläggning, och här bor vi bekvämt i fina stugor och serveras frukost och middag i restaurangen på området.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Visby

Vi samlar upp och tar färjan via Nynäshamn/Oskarshamn till Visby. Efter ankomst checkar vi in på vårt boende, beroende på var du valt att bo.

Dag 2: Stadsrundtur med utflyt till Lummelundagrottan

Denna dag ägnas åt Visby, rosorna och ruinernas stad. Tillsammans med vår duktiga guide promenerar vi genom det medeltida Visby, vi besöker kända platser som Almedalen och den botaniska trädgården. Vi strosar vidare i de vackra gränderna och passerar Visby Domkyrka och flera ruiner med spännande historier. Efter vår promenad och lite kaffe eller lunch på egen hand kan de som vill följa med på en utflykt norr om Visby, till Lummelundagrottan. Vi får en guidad visning av dessa mäktiga droppstenar, och höra berättelsen om grottans upptäckt (entréavgiften tillkommer).

Dag 3: Utflykt södra Gotland

Idag styr bussen söderut med ett besök i ett gotländskt änge. Dessa kulturlandskap bjuder på varierande växtlighet under säsongen. Vi fortsätter söderut och stannar till vid Kettelviks sandstensmuseeum innan vi når den välkända rauken Hoburgsgubben och den sydligaste delen av ön. Under dagen finns möjlighet att köpa lite lunch eller fika på egen hand. Färden tillbaks går via den vackra Ekstakusten förbi Karlsöarna tillbaks till Visby.

Dag 4: Utflykt norra Gotland och Fårö

Vi styr idag norrut och tar oss över till Fårö. Här får vi bland annat höra mer om öns stolthet Ingmar Bergman och vi gör ett kort stopp vid Fårö kyrka. Självklart besöker vi också det fascinerande raukområdet på öns västra sida och Sudersand med sin härliga sandstrand. Ett lunchuppehåll och kanske även ett dopp i havet hinns med innan vi vänder åter via Slite tillbaka till Visby.

Dag 5: Visby – Hemorten

Efter frukost och eventuellt lite tid på egen hand i Visby (beroende på tidtabell) återstår nu bara hemresan. Färjan tar oss åter mot fastlandet, och den återstående bussresa till respektive avstigningsort.

Karta

Avgångar & priser

AvresaHotellLediga platserFrån pris
2024-06-19Best Western Solhem, VisbyFullbokad, väntelista6 795:-Boka på väntelistaMer information
2024-06-19Best Western Strand, Visby17 450:-BokaMer information
2024-07-18Best Western Solhem, VisbyMer än 87 695:-BokaMer information
2024-07-18Best Western Strand, VisbyFullbokad, väntelista7 895:-Boka på väntelistaMer information
2024-07-24Scandic - VisbyFullbokad, väntelista7 695:-Boka på väntelistaMer information
2024-07-24Best Western Solhem, VisbyMer än 87 695:-BokaMer information
2024-07-24Best Western Strand, Visby77 895:-BokaMer information
2024-08-27Björkhaga Strandby65 295:-BokaMer information
2024-08-27Best Western Solhem, Visby76 795:-BokaMer information
2024-08-27Best Western Strand, VisbyFullbokad, väntelista7 450:-Boka på väntelistaMer information

Hotell

Best Western Solhem, Visby
Best Western Solhem, Visby
Hotell som ligger granne med Visby ringmur och nära till innerstadens alla trevliga restauranger och butiker. Läs mer om hotellet här...
Best Western Strand, Visby
Best Western Strand, Visby
Best Western Strand är ett fyrstjärnigt hotell i Visby innerstad, perfekt läge på Strandgatan men med kortare promenadsträcka till bussens samlingsplats. Fri relaxavdelning, inomhuspool och restaurang...
Björkhaga Strandby
Björkhaga Strandby
3 mil söder om Visby ligger Björkhaga Strandby. På anläggningen finns egen restaurang, pool och egen strand med badbrygga. Här bor vi i bekväma stugor med bara några få steg ner till Östersjöns strand...
Scandic - Visby
Scandic - Visby
Beläget alldeles ovanför hamnen i centrala Visby. Här finns bland annat egen restaurang, pool, bar och gym. Läs mer om hotellet här...
Resekalender
18/6Shopping i Burg från Gotlandfrån 2 395:-
19/6Gotland - Best Western Solhemfrån 6 795:-
19/6Gotland - Best Western Strandfrån 7 450:-
2/7Nordkapfrån 14 195:-
4/7Kryssning till Visby med Birka Gotlandfrån 3 495:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara