Skip to main content

Fredriksdalsteatern - Pang i bygget, Fawlty towers

Vi är på gång igen, säger Eva Rydberg om detta årets föreställning, som sattes upp redan 2020.

Den 17 juni 2022 är det premiär för nya versionen av Pang i bygget, skriven av John Cleese och översatt av Anders Albien. Fawlty Towers som TV-serien hette – är en av världens mest älskade komediserie. Vi möter Adde Malmberg som Basil, Eva Rydberg som Sybil, Birgitta Rydberg som Polly, Kalle Rydberg som Manuel. Lite ledig tid i Helsingborg hinns också med.

John Cleeses egen scenversion är annorlunda än den som så framgångsrikt spelades på Fredriksdalsteatern sommaren 2014 och sedan gick vidare till Malmö och Göteborg. Den bygger på en av de mest populära episoderna (Hotel Inspectors) och runt denna intrig har man på ett smart sätt vävt in några av de absolut mest populära scenerna ur hela TV serien, berättar upphovsmannen Cleese. Hans egen favoritfigur är förresten den timide och så älskvärde Majoren som ständigt försöker vara behjälplig och göra rätt men som så sällan lyckas med detta.

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Helsingborg

Efter uppsamling så tar vi oss söderut med lite stopp utmed vägen för fika/lunch. Vi anländer till Helsingborg och checkar in på vårt centrala hotell. Sedan har vi resten av dagen fri och middag på egen hand.

Dag 2: Helsingborg

Nu har vi mer än en halv dag till egna aktiviteter, kanske ta en tur över till Helsingör eller bara flanera runt i denna vackra kuststad. Sedan beger vi oss ut till Fredriksdal, där väntar guidad tur, middag och en trevlig kväll tillsammans med Eva Rydberg och hennes glad gäng. Vi utlovar många glada skratt och dråpliga situationer.

Dag 3: Helsingborg – Hemorten

Efter en skön sovmorgon eller för den morgonpigge, en trevlig morgon promenad, så sitter vi åter upp i vår buss som tar oss hemåt.

Karta

Hotell

Scandic Oceanhamnen, Helsingborg
Scandic Oceanhamnen, Helsingborg
Mitt i den nya sadsdelen Oceanhamnen ligger det nybyggda Scandic hotellet med samma namn. Hotellet ligger på första parkett med utsikt över Öresund. För den som vill har hotellet en relaxavdelning med...
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara