Skip to main content

Vinskörde- och Vinfestresa till Alsace, Pfalz och Saussenheim

I september är vinskörden i gång. Vinfes­ter­na når sin kulmen denna var­ma månad med jätte­festen i Bad Dürkheim. På vin­fes­ten i Sausenheim är vi farliga svenska vikingar.

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Bramsche

Vi reser söderut genom Sverige och Danmark och tar färjan över till Tyskland. Vi gör en liten vinprovning i bussen på väg söderut genom Tyskland. Då får vi en första inblick i Tysklands vinodling och dess viner. På kvällen kommer vi till Hotel Idingshof i Bramsche. Där väntar fina rum och härlig måltid.

Dag 2: Bramsche - Eisenberg

Efter tidig frukost rul­lar vi söderut mot Pfalz.Kaffe- och lunchpauser på vägen. På efter­mid­da­gen passerar vi Rhen och kom­mer till Tysk­lands störs­ta vindistrikt Rhein­­­­hes­sen. Vi gör en första vinprovning i Albig, hos Tysklands minsta aktiva vinförening med fina viner, som vi också kan köpa. Vi fortsätter till Pfalz och Waldhotel i Eisenberg. Där väntar fina rum och mid­dagsbuffé.

Dag 3: Utflykt Alsace

Utflykt till Alsace med vin­prov­ning. Snart är vi i det fina böl­jande vinområdet Le Couronne D’Or runt vinstaden Mols­heim. På förmiddagen besöker vi först en fin privat vin­odlare, Domaine Becht i vinbyn Dorlis­heim. Där­ef­ter lunch­paus i Mutzig, Efter detta styr vi nor­rut genom vingårdarna mot Pfalz för kvällens middag på vårt hotell.

Dag 4 Utflykt Deutsche Weinstrasse

Vi gör en tur genom det böl­jan­de vinlandskapet på ”Deutsche Wein­­­­strasse”. Skörden är säker­ligen i full gång i Pfalz och vi stan­nar vid tillfälle, för att se skör­de­arbetet, som numera till största delen är mekaniserat. Snart blir det dags för en rolig vinprovning i Kall­s­tadt. Ef­ter lunchpausen i Kallstadt, lad­dar vi för ett litet besök på vin­fes­ten i Bad Dürk­heim. Dürk­­­hei­mer Wurst­­markt, lan­dets störs­­ta vin­fest med nära en halv miljon be­sökare var­je år. Där finns många viner samt  rolig och om­väx­lande mat att prova. Vi fortsätter till den lokala vin­fes­ten i Sausenheim, där vi kan äta grillad mat och prova viner. Denna kväll ingår inte middag, då vi äter på vinfesten.

Dag 5: Utflykt Sausenheim och kortege

Till Sausenheim för en öppen vinprovning hos Weingut Schenk-Siebert. Det är vin­­­­fest i byn hela da­gen. Vi tar  lunchpaus i ett festtält i byn. På efter­middagen är det Festumzug (kortege) och då kan vi deltaga i kortegen, ut­k­lädda till vikingar. Vi bjuds på vin och glada up­p­tåg. Vi stannar en stund, innan vi reser till Ungstein och en spännande mid­dag på en ”svensk-norsk-tysk” gourmet­res­taurang i den lilla vin­byn Ung­stein utefter Deutsche Wein­strasse. Sedan åter till Eisenberg för ett sista besök i baren, innan vi förbereder nästa dags hemresa.

Dag 6: Eisenberg - Lübeckstrakten

Efter frukost lastar vi bus­sen och far norrut. Kaffe- och lunch­pau­ser tar vi under resan. På kvällen når vi vårt hotell i Lübeckstrakten, där vi får efterlängtad middag och övernattar för sista gången på denna resa.

Dag 7: Lübeckstrakten – Hemorten

Vi färjar över till Danmark och reser vidare upp genom Sverige. Vi når våra hemorter under kvällen med goda viner och trevliga resminnen i bagaget.

Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara