Skip to main content

Wismar - Sekt och Öl

På denna resa provar vi två av Tysklands goda drycker. Sekt som är en typ av mousserande vin, en enklare tysk variant av fransmännens Champagne. Tysk öl känner nog många till, tyskarna har ju mängder av olika bryggerier och varianter av öl. Vi bor i mysiga Wismar, en nordtysk hansastad.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Wismar

Dagen startar med resa ner mot Danmark och tar färjan över till Tyskland. Vårt hotell ligger centralt och vackert nere vid hamnen. Vi äter en gemensam middag på hotellet denna kväll.

Dag 2: Wismar

Denna dag ägnar vi åt Wismar. Vi startar med en guidad rundtur i denna vackra hamnstad. Staden är en av alla de städer som ingick i handelsförbundet Hansan. Här finns det stora marknadstorget med sitt ståtliga Rådhus och residenset Fürstenhof. Men vår guide berättar mer på vår tur. Framåt eftermiddag samlas vi åter för en visning och provsmakning av Sekt på Hanse Sektkellerei. Resten av dagen är fri.

Dag 3: Wismar och utflykt

Vi har halva dagen fri för egna aktiviteter och lunch på egen hand innan vi tar plats i bussen. Vi kör nu mot Vielanker Brauerei utanför Wismar, här får vi en kort visning och sedan provsmakning av deras egna öl. När vi återkommit till Wismar så är kvällen fri.

Dag 4: Wismar – Hemorten

Efter frukost sitter vi upp i vår buss för att nu ta oss hemåt. Vi tar färjan över från Puttgarden till Rödby och sedan vidare upp genom Danmark innan vi åter igen är hemma på svensk mark.

Karta

Resekalender
17/6Cinderella - Onsdag från 695:-
18/6Gotland - Best Western Strandfrån 6 095:-
18/6Gotland - Visby Gustavsvikfrån 4 295:-
18/6Gotland - Scandic Visbyfrån 5 295:-
18/6Gotland - Best Western Solhemfrån 5 495:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Box 300
Björkelundsgatan 21
532 24 Skara