Skip to main content

Vinskörd och Vinfest i Pfalz

På denna resa besöker vi Pfalz när druvorna börjar mogna, vinfälten är färggranna och det börjar bli dags för skörd. Vi besöker vinfester, provar vin och får möjlighet att köpa med oss lite goda drycker hem om vi så önskar.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Hannover

Vi reser söderut genom Sverige och Danmark och tar färjan över till Tyskland. Under resan berättar vår reseledare om tyskt vin och vinodling, och senare når vi vårt övernattningshotell i Hannovertrakten, där vi äter gemensam middag.

Dag 2: Hannover – Grosskarlbach

 Efter frukost reser vi vidare mot vindistrikten. Vi passerar floden Rhen och når Tysklands största vindistrikt Rheinhessen. Här besöker vi landets minsta aktiva vinförening i Albig, vi får se oss om i vinkällaren innan vi får provsmaka vinet. Vi fortsätter sedan till Pfalz och vårt hotell i Grosskarlbach, där vi skall bo i fyra nätter. Efter incheckning och ett välkomstglas vitt vin väntar middag.

Dag 3: Utflykt Alsace

Idag reser vi till Alsace! Snart når vi det böljande området Le Couronne DÓr runt vinstaden Molsheim. På förmiddagen stannar vi hos en privat vinodlare, Domaine Becht i Dorlisheim. Vi gör ett lunchuppehåll i Mutzig och reser sedan norrut tillbaks mot Pfalz och vårt hotell. Här väntar en gemensam middag på att bli serverad.

Dag 4 Utflykt Deutche Weinstrasse och vinfest

Vi gör en tur utefter den norra delen av den välkända Deutche Weinstrasse. Skörden är säkert påbörjad i Pfalz så vi stannar till på lämpligt ställe för att se skördearbetet. Därefter är det dags för en vinprovning i Kallstadt. Efter lunchpausen i Kallstadt tar vi oss till vinfesten i Bad Dürkheim, Dürkheimer Wurstmarkt som är landets största vinfest. Här finns många viner samt spännande mat att prova. Vi tar sedan även en tur till den lokala vinfesten i Sausenheim, där vi kan äta grillad mat och prova viner – så denna dag äter vi middag på egen hand under vinfesten. 

Dag 5: Vinfest och kortege

Efter frukost tar vi oss den korta biten till Sausenheim igen, för att först göra en vinprovning hos Weingut Schenk-Siebert. I byn är det vinfest hela dagen så lunch passar bra att inta i något av festtälten. Under eftermiddagen är det sedan dags för Festumzug (kortege), då vi alla kan vara med i kortegen utklädda till vikingar. Vi bjuds på vin och roar oss en stund innan vi tar bussen vidare till den lilla vinbyn Ungstein. Här avslutar vi dagen med att äta en gemensam middag på en svensk-norsk-tysk gourmetrestaurang.

Dag 6: Grosskarlbach - Fehmarn

Dags att resa hemåt och vi reser åter norrut på snabba vägar. Vi når vårt hotell i Fehmarn, där vi övernattar och serveras resans sista gemensamma middag.

Dag 7: Fehmarn– Hemorten

Vi färjar över till Danmark och reser vidare upp genom Sverige. Vi når våra hemorter under kvällen med goda viner och trevliga resminnen i bagaget.

Karta

Resekalender
11/2Skidresa Kirchberg in Tirol, Hotel Zentralfrån 9 195:-
16/2Ullaredfrån 200:-
21/2Cinderella - måndagfrån 495:-
23/2Ullaredfrån 200:-
25/2Shopping Burg från 1 590:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara