Skip to main content

Vinfestresa till Alsace, Pfalz och Asselheim

Vi besöker Pfalz, när druvorna ute i vin­fäl­ten börjar mogna och allt är färggrant och redo för skörd. Vin­fes­ter överallt i vinbyarna.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Bramsche

Vi reser söderut genom Sverige och Danmark och tar färjan över till Tyskland. Vi gör en liten vinprovning i bussen på väg söderut genom Tyskland. Då får vi en första inblick i Tysklands vinodling och dess viner. På kvällen kommer vi till Hotel Idingshof i Bramsche. Där väntar fina rum och härlig måltid.

Dag 2: Bramsche - Eisenberg

Efter tidig frukost rul­lar vi söderut mot Pfalz  Kaffe- och lunchpauser på vägen. På efter­mid­da­gen passerar vi Rhen och kom­mer till Tysk­lands störs­ta vindistrikt Rhein­­­­hes­sen. Vi gör en första vinprovning i Albig, hos Tysklands minsta aktiva vinförening med fina viner, som vi också kan köpa. Vi fortsätter till Pfalz och Waldhotel i Eisenberg. Där väntar fina rum och mid­dagsbuffé.

Dag 3: Utflykt Alsace

Tidig frukost för nu åker vi tidigt till Alsace på en utflykt till Couronne D´Or (Guldhörnan). På förmiddagen besöker vi Domaine Becht i den blomstrande vinbyn Dorlisheim. Där får vi uppleva vinprovningen, som vi aldrig glömmer. Vi passar på att köpa rejält med Alsaceviner. När bussen är lastad far vi vidare till staden Mutzig, där vi äter lunch. (Betalas av var och en.) När vi har njutit av lunchen, styr vi norrut till  Cave Wissenbourg och får möjlighet att köpa resans billigaste mousse­rande viner. Sedan resa via vinfälten till Ungstein för en trerätters middag (ingår i priset) Sedan till hotellet för ett sista besök i baren.

Dag 4 Utflykt och vinfest

Utflykt i Pfalz till Weingut Schweder i Hochstadt. Där vi får prova härliga viner, som vi sedan kan köpa med oss hem. Vi tar lunchpaus i Grünstadt och fortsätter sedan till Asselheim och vinfestens öppning med orkestrar och parad genom byn. Efter en stund inser vi att vinfesten är i full gång. Självfallet stannar vi och njuter av vin. mat, underhållning och stämningen. Middag på hotellet ingår inte denna kväll.

Dag 5: Utflykt Deutsche Weinstrasse

Vi gör en tur genom det böl­jande vinlandskapet på båda sidor av ”Deutsche Wein­­­­­strasse”. Snart är det dags för ett intressant besök i vinbyn Kall­s­tadt. (Därifrån härstammar fam. Trump. Han som lyckades förväxla Kallstadt och Karlstad) Vi får prova flera olika sorters vin och sekt och sedan köpa. Vi fortsätter direkt till Asselheim och äter snabbt innan vi rustar oss för att deltaga i Festumzug (Kortegen) utklädda till fruktansvärda vikingar. Sedan njuter vi av festen innan vi åker tillbaka till hotellet.

Dag 6: Eisenberg - Bannesdorf

Efter frukost lastar vi bus­sen och far norrut. Kaffe- och lunch­pau­ser tar vi under resan. På kvällen når vi Fehmarn och vårt hotell Meetz i Bannersdorf, där vi får efterlängtad middag och övernattar för sista gången på denna resa.

Dag 7: Fehmarn– Hemorten

Vi färjar över till Danmark och reser vidare upp genom Sverige. Vi når våra hemorter under kvällen med goda viner och trevliga resminnen i bagaget.

Karta