Skip to main content

Vinresa Rhendalen och Champagne

Följ med på en händelserik vinresa där vi får uppleva några höjdpunkter i både Rhendalen och Champagne. Vi bor i tre nätter i Rüdesheim under den populära vinfesten Rüdesheimer Weinfest. Resan fortsätter med tre nätter i Epernay i Champagne. Vi besöker en handfull vingårdar och champagnehus med inkluderade visningar och provningar. Resan görs i samarbete med Triplusvin i Lidköping.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Hamburg

Vi startar vår resa söderut och via Danmark tar vi oss vidare medfärja över till Tyskland. Vi passerar Lübeck och når snart vårt hotelli Hamburgstrakten. Efter incheckning serveras vi en gemensammiddag.

Dag 2: Hamburg – Rüdesheim

Vi reser söderut och passerar Hannover och Kassel. Under sen eftermiddag når vi Rhendalen och Rüdesheim där vi inkvarterar ossför tre nätter på vårt centrala hotell. Vår ankomst sammanfaller med invigningsdagen av Rüdesheimer Weinfest.

Dag 3-4: Rüdesheim och Rhendalen

Under våra två dagar i Rüdesheim besöker vi två vingårdar. En av demär den anrika vinodlaren Weingut Georg Breuer i Rüdesheim. De har funnits i Rüdesheim sedan 1880-talet och har flera odlingsområden i Rheingau och odlar främst Riesling. Vi får en presentation av deras historia och får höra om deras viner och odlingar innan det är dagsför en vinprovning. Under vår andra dag kommer vi göra ytterligare ett besök hos en vinodlare och det presenteras senare här på vår hemsida. Under en halvdag gör vi en utflykt norrut genom den vackra Rhendalen och besöker bland annat den mytomspunna Loreleyklippan. Det kommer även bli tid över till att njuta av vinfesten i Rüdesheim och varje kväll äter vi en gemensam middag på vårt hotell.

Dag 5: Rüdesheim – Epernay

Vi lämnar Rhendalen och reser västerut mot Frankrike. Under början av kvällen når vi Epernay i Champagne där vi bor tre nätter på ett centralt hotell. Epernay ligger i hjärtat av Champagne och här finns flera världsberömda champagneexportörer.

Dag 6-7: Epernay och Champagne

Under vår tid i Epernay bor vi i hjärtat av Champagne. Här finns flera av världens främsta champagnehus och vi besöker tre av dem där vi bjuds på presentationer och provningar. I centrala Epernay finns Mercier som lagrar sin champagne i underjordiska tunnlar 30 meter under marken. De har ett tåg för besökare som tar oss genom delar av det cirka 18 kilometer långa tunnelsystemet, en smått unik upplevelse! Vi besöker även Moët & Chandon som precis som Mercier har underjordiska vinkällare. Ett tredje besök kommer presenteras senare här på vår hemsida.Två av kvällarna äter vi gemensamma middag på två av stadens restauranger och en av kvällarna blir det chans att äta på egen hand.

Dag 8: Epernay – Bremen

Efter en god frukost lämnar vi Champagne och reser norrut genom Tyskland. Vi når vårt hotell i Bremen under kvällen och avslutardagen med en gemensam middag.

Dag 9: Bremen – Hemorten

Det är dags att lämna Bremen för denna gång. Med många härliga intryck reser vi vidare sista biten hemåt via Danmark, och snart når vi åter våra hemorter.

Karta

Resekalender
29/11Ullaredfrån 250:-
29/11Viking Cinderella - veckoavgångfrån 595:-
1/12Burg med julmarknad i Lübeckfrån 2 995:-
1/12Julmarknad i Rostockfrån 2 995:-
2/12Malmö med Musikalfrån 1 250:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara