Skip to main content

Vinresa Gardasjön med Alsace

Följ med oss på vår vinresa till italienska Gardasjön och franska Alsace. Vi bor fyra nätter i Malcesine vid den norra delen av Gardasjön och gör flera vinutflykter. I Alsace upplever vi Colmar och några av de vackra vinbyarna med korsvirkeshus som finns längs Route des Vins. Resan görs i samarbete med   Triplusvin i Lidköping.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Schwerin

Vi startar vår resa söderut och via Danmark tar vi oss vidare med färja över till Tyskland. Under kvällen når vi vårt övernattningshotell i Schwerin där vi avslutar dagen med en gemensam middag.

Dag 2: Schwerin – Ingolstadt

Vi reser söderut och passerar Berlin och Leipzig. Under kvällen når vi Ingolstadt i norra Bayern och efter incheckningen äter vi middag tillsammans.

Dag 3: Ingolstadt – Malcesine

Under morgonen passerar vi München och reser vidare in i Österrike. Vi når sedan Italien via Brennerpasset och reser genom Sydtyrolen. Under eftermiddagen gör vi ett stopp vid Südtiroler Weinstrasse söder om Bolzano. Här finns vackra byar och vägarna kantas av vinodlingar. Vi gör ett stopp hos en av vinodlarna för en presentation och en vinprovning. Under kvällen når vi Malcesine som ligger längs sjöns nordöstra sida vid foten av berget Monte Baldo. Efter incheckningen äter vi en gemensam middag på vårt hotell.  

Dag 4-6: Malcesine och Gardasjön

Under våra tre dagar vid Gardasjön besöker vi tre vingårdar i områdena runt Verona och Brescia. Öster om Verona ligger vinområdet Soave och här finns vingården Balestri Valda som är känt för sitt vita vin. Här bjuds vi på en presentation och en vinprovning på den mycket charmiga och personliga vingården. I Coccaglio väster om Brescia finns Castello Bonomi som odlar vin på sydsluttningarna av Monte Orfano. De odlar utsökta Franciacortaviner och på ägorna finns kastellet som gett inspiration till namnet. Även här får vi en rundvandring och en vinprovning. Ett tredje besök kommer presenteras senare på vår hemsida.

Under våra dagar vid Gardasjön gör vi även ett besök i Verona och i några byar vid Gardasjön. En av dagarna gör vi även en båttur på sjön och varje dag äter vi gemensamma middagar på vårt hotell.

Dag 7: Malcesine – Colmar

Vi lämnar Malcesine och reser vidare mot franska Alsace. Vi inleder med att runda Gardasjöns södra sida och reser via Milano in i Schweiz. Vi passerar Luzern och Basel och på kvällen når vi vårt hotell i byn Bischwihr strax öster om Colmar. Här äter vi även kvällens middag.

Dag 8-9: Colmar & Alsace

Vi har nu två dagar på oss i underbara Alsace. Området vid Rhen har under flera perioder tillhört Tyskland och har formats mycket av den tyska kulturen. Invånarna är tvåspråkiga och det lokala köket är en blandning mellan tyskt och franskt. Här finns små pittoreska byar fyllda av korsvirkeshus som omgärdas av vinodlingar. Vi besöker två vinodlare där vi får höra deras historia och prova deras viner. En av dem är Domaine Pfister i Dahlenheim som drivs av Melanie Pfister. Hon är åttonde generationens ägare och är känd för sina vita viner. Ett andra besök kommer presenteras senare på vår hemsida.

Under våra dagar i Alsace gör vi även en stadsrundtur i Colmar samt ett besök i den underbara lilla byn Riquewihr. Varje dag äter vi gemensamma middagar på vårt hotell.

Dag 10: Colmar – Hamburg

Efter en god frukost lämnar vi Alsace och reser norrut genom Tyskland. Vi når vårt hotell i Hamburg under kvällen och avslutar dagen med en gemensam middag.

Dag 11: Hamburg – Hemorten

Det är dags att lämna Tyskland för denna gång. Med många härliga intryck reser vi vidare sista biten hemåt via Danmark, och snart når vi åter i våra hemorter.Karta

Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara