Skip to main content

Vinfest i Stade

Vi besöker den mysiga staden Stade, belägen strax utanför Hamburg. Staden har under flera omgångar tillhört Sverige och stadens museum bär det svenskklingade namnet Schwedenspeicher-Museum. Och på denna resa får vi delta i den vinfest som arrangeras under en sommarhelg varje år.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Stade

Vi startar vår resa söderut via Danmark och över till Tyskland. Vi når snart Stade, och vårt centrala hotell där vi ska bo tre nätter. Efter incheckning är kvällen fri för middag på egen hand – och säkert ett besök på vinfesten.

Dag 2: Stade

Efter frukost tar vår lokalguide oss med på en guidad stadspromenad i den vackra gamla stadskärnan. Resten av dagen ägnas åt vinfesten! Det här är ett årligt återkommande arrangemang som lockar tusentals besökare. Här ligger fokus på viner i första hand från de tyska vindistrikten, och här kan man gå runt och prova vin. Samtidigt finns det möjlighet att köpa med sig några flaskor hem. Det är en riktigt feststämning i staden med underhållning och musik, och gott om trevliga restauranger.

Dag 3: Utflykt till Hamburg

Under förmiddagen idag finns det möjlighet att följa med på en utflykt till Hamburg, Tysklands näst största stad. Staden är en av Europas största containerhamnar, och har flera vackra byggnader som bland annat S:t Peterskyrkan. Vi får en stund att strosa runt på egen hand och äta lunch innan vi kör tillbaks till Stade och festligheterna som ännu pågår i staden.

Dag 4: Stade - Hemorten

Det är efter frukost dags att lämna Stade för denna gång, och vi kör norrut mot färjan som skall ta oss vidare till Danmark. Efter ytterligare några timmar når vi svensk mark och framåt kvällen är vi tillabaks på respektive hemort.

Karta

Resekalender
11/2Skidresa Kirchberg in Tirol, Hotel Zentralfrån 9 195:-
16/2Ullaredfrån 200:-
21/2Cinderella - måndagfrån 495:-
23/2Ullaredfrån 200:-
25/2Shopping Burg från 1 590:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara