Skip to main content

Vandring Fjällastigen i Mollaryd

Under vår dagstur vandrar vi cirka 4 timmar (inklusive pauser) runt den natursköna Fjällastigen i Mollaryd. Mollaryd är beläget mellan Herrljunga och Borås och här finns Molla bokskog. Vi vandrar en rundvandring som är cirka 10 km lång och upplever landsbygden och naturen i de västgötska

Dagsprogram

Vi lämnar Skara och reser söderut via Vara och Herrljunga till Mollaryd. Härifrån inleder vi vår vandring runt den 10 km långa Fjällastigen som går via skogsstigar, beteshagar och grusväga. Den inkluderar en varierad natur och vi vandrar bland annat genom barrskog, lövskog och ängsmark. En liten del av vandringen går genom Molla bokskog.  Under vår vandring går vi i ett måttligt njutbart tempo och gör flera pauser. Längs vandringsleden passerar vi många informationstavlor som berättar både om traktens historia och natur.

Väl tillbaka vid vår buss reser vidare till en gemensam lunch i närområdet (namnges senare och avgörs av gruppstorlek). Under eftermiddagen påbörjar vi vår hemresa och på vägen stannar vi till i Larv öster om Vedum. Här gör vi ett besök på Antikkompaniet i Larv som med sina 5000 kvm är Sveriges största butik för Antik och Second hand. Här får vi chans att fynda något intressant innan vi återvänder till Skara som vi når under sen eftermiddag.Tips inför vandringen:

Vi vandrar gemensamt 10 km i grupp och håller ett behagligt tempo med flera pauser. Vandringen tar cirka 4 timmar inklusive pauser. Vi rekommenderar grova skor eller vandrarkängor. Ta gärna med en ryggsäck, sittunderlag, vattenflaska, väderleksanpassade kläder, frukt och tilltugg. Gåstavar och kikare kommer även väl till användning.

Läs mer om Fjällastigen HÄR.

Karta

Resekalender
29/11Ullaredfrån 250:-
29/11Viking Cinderella - veckoavgångfrån 595:-
1/12Burg med julmarknad i Lübeckfrån 2 995:-
1/12Julmarknad i Rostockfrån 2 995:-
2/12Malmö med Musikalfrån 1 250:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara