Skip to main content

Tyrolen

Alperna på sommaren är något av det vackraste som finns, med sina snötäckta alptoppar, sol från en klarblå himmel, blommande ängar och betande kor. På denna resa gör vi en tur på Österrikes högsta och kanske vackraste väg, Grossglockner Hochalpenstrasse, och beskådar det vackra vattenfallet Krimml. Tid finns också för ett besök i den välkända turistorten Kitzbühel.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Hannover

Vi startar vår resa söderut mot Helsingborg och tar färjan över till Danmark. Vi passerar Köpenhamn och tar nästa färja till Gedser. Efter ett par timmar på autobahn når vi vårt övernattningshotell i trakterna kring Hannover och äter kvällens middag.

Dag 2: Hannover – St Johann in Tirol

Vi reser vidare söderut på snabba vägar och når den österrikiska gränsen. Nu är det inte långt kvar till St Johann in Tirol och vårt fina hotell där vi skall bo i fyra nätter. Middag serveras efter incheckning.

Dag 3-5: Utflykter

Grossglockner-Hochalpenstrasse:

Vi hoppas på en klar och fin dag då vi ska upp på den högsta och mest välkända vägen i Österrike. Vi tar sikte på Frans Josefs Höhe på 2 369 meters höjd där vi stannar för att njuta av den storslagna utsikten över alpvärlden. Vi gör sedan ett uppehåll för lunch eller fika på egen hand i den välkända kurorten Zell am See. Vi kan strosa omkring en stund i centrum eller kanske ta en promenad längs med sjön Zeller See, och på håll beskåda den välkända glaciären Kitzsteinhorn som är känd för möjligheten till skidåkning i stort sett året om. Tillbaks på vårt hotell väntar middag.

Utflykt Krimml och Rattenburg

En annan av utflykterna med vackra naturscener blir den till Europas högsta vattenfall, Krimml. Det är en serie av tre vattenfall med en total fallhöjd på 380 meter. Vi kommer under turen att passera två mäktiga bergspass, Pass Thurn och Gerlospasset, och det finns flera fina utsiktsplatser över landskapet så glöm inte kameran! Vi följer sedan Zillerdalen till Rattenberg, som är känd som Tyrolens glas och kristallstad, och här stannar vi till lite på vägen tillbaks till vårt hotell.

Ledig dag i St Johann eller halvdagsutflykt till Kitzbühel

En av dagarna kan de som vill åka med på en utflykt till närbelägna Kitzbühel. Denna välkända skidort, där man varje vinter tävlar i det tuffa störtloppet Hahnenkammrennen. Lite shopping längs den exklusiva gågatan kanske lockar någon? Den som hellre vill stanna i de vackra alperna och bara ta det lugnt och koppla av i vår by kan göra det. Självklart återsamlas vi alla till middag.

Dag 6: St Johann in Tirol - Hannover

Nu är det dags att lämna Tyrolen och Alperna för denna gång. Resan går norrut och vi tar sikte på vårt övernattningshotell där vi äter kvällens middag.

Dag 7: Hannover – Hemorten

Den sista etappen genom Tyskland, Danmark och Sverige återstår och framåt kvällen når vi våra hemorter.

Karta

Resekalender
29/11Ullaredfrån 250:-
29/11Viking Cinderella - veckoavgångfrån 595:-
1/12Burg med julmarknad i Lübeckfrån 2 995:-
1/12Julmarknad i Rostockfrån 2 995:-
2/12Malmö med Musikalfrån 1 250:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara