Skip to main content

Tyrolen

Alperna på sommaren är något av det vackraste som finns, med sina snötäckta alptoppar, sol från en klarblå himmel, blommande ängar och betande kor. På denna resa gör vi en tur på Österrikes högsta – och kanske vackraste väg, Grossglockner Hochalpenstrasse, och beskådar det vackra vattenfallet Krimml. Tid finns också för lite vandringar och ett besök i de välkända turistorterna Kitzbühel och Rattenburg.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Hannover

Vi startar vår resa söderut mot Helsingborg och färjan över till Danmark. Vi passerar Danmark och tar nästa färja till Puttgarden. Efter några mil på tyska autobahn når vi vårt övernattningshotell utanför Hannover och äter kvällens middag.

Dag 2: Hannover – Kirchdorf in Tirol

Vi reser vidare söderut på snabba vägar och en stund efter att vi passerat München når vi den österrikiska gränsen. Nu är det inte långt kvar till Kirchdorf in Tirol och vårt fina hotell där vi skall bo i fyra nätter. Middag serveras efter incheckning.

Dag 3-5: Utflykter

Under tre dagar har vi nu möjlighet att uppleva det mäktiga alplandskapet, njuta av den härliga alpluften och den vackra naturen. Under dessa tre dagar gör vi några utflykter till närliggande besöksmål. Vi avslutar kvällarna med gemensam middag på hotellet.

Grossglockner-Hochalpenstrasse

Vi hoppas på en klar och fin dag då vi ska upp på den högsta och mest välkända vägen i Österrike. Vi tar sikte på Frans Josefs Höhe på 2 369 meters höjd där vi stannar för att njuta av den storslagna utsikten över alpvärlden. Vi gör sedan ett uppehåll för lunch eller fika på egen hand i den välkända kurorten Zell am See. Vi kan strosa omkring en stund i centrum eller kanske ta en promenad längs med sjön Zeller, och på håll beskåda den välkända glaciären Kitzsteinhorn som är känd för möjligheten till skidåkning i stort sett året om. Tillbaks på vårt hotell väntar middag.

Utflykt Europas högsta vattenfall Krimml och Rattenburg

En annan av utflykterna med vackra naturscener blir den till Europas högsta vattenfall, Kimml, med en fallhöjd på 140 meter. Vi kommer under turen att passera två mäktiga bergspass, Pass Thurn och Gerlospasset, och det finns flera fina utsiktsplatser över landskapet så glöm inte kameran! Vi följer sedan Zillerdalen till Rattenberg, som är känd som Tyrolens glas och kristallstad, och här stannar vi till lite på vägen tillbaks till Kirchberg.

Ledig dag för vandring/halvdagsutflykt till Kitzbühel

En av dagarna kan de som vill åka med på en halvdagsutflykt till närbelägna Kitzbühel. Denna välkända skidort, där man varje vinter tävlar i de tuffa störtloppstävlingarna ”Hahnenkamm-Rennen”. Lite shopping längs den exklusiva gågatan kanske lockar någon? Den som hellre vill vandra i de vackra alperna eller bara ta det lugnt och koppla av i Kirchdorf kan göra det. Vår reseledare hjälper till med tips på lämpliga vandringsleder. Självklart återsamlas vi alla till middag.

Dag 6: Kirchdorf in Tirol - Hannover

Nu är det dags att lämna Tyrolen och Alperna för denna gång. Resan går norrut och vi tar sikte på vårt övernattningshotell där vi äter kvällens middag.

Dag 7: Hannover – Hemorten

Den sista etappen genom Tyskland, Danmark och Sverige återstår och framåt kvällen når vi våra hemorter.

Karta

Resekalender
11/2Skidresa Kirchberg in Tirol, Hotel Zentralfrån 9 195:-
16/2Ullaredfrån 200:-
21/2Cinderella - måndagfrån 495:-
23/2Ullaredfrån 200:-
25/2Shopping Burg från 1 590:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara