Skip to main content

Toscana med Pisa och Florens

Här erbjuder vi en resa till ett av Italiens mest omskrivna landskap, vackert inramat av hav, kullar och dalar. Konst- och kulturskatter finns det gott om - inte bara i landskapets huvudstad Florens.

Dagsprogram

Dagsprogram

I Toscana äter man gott och här produceras högklassiga viner. Vi möts av städer i rosa sten uppe på kullarna och cypresser som vaktar olivlundarna och vingårdarna nedanför. På denna resa får vi uppleva Italien när det är som bäst.

Dag 1: Hemorten – Walsrode

Vi tar oss genom Sverige och Danmark för att färja över till Tyskland. Efter ytterligare några timmar når vi Walsrode, där vi skall övernatta och middag väntar.

Dag 2: Walsrode – Ingolstadt

Efter frukost fortsätter vi söderut genom Tyskland till Ingolstadt, där vi skall övernatta, och förhoppningsvis hinner vi ta oss en titt på staden innan vi serveras middag på vårt hotell.

Dag 3: Ingolstadt – Montecatini Terme

Via Brennerpasset når vi Italien och efter Bologna är vi snart i landskapet Toscana. Vi tar oss till Montecatini Terme, den mysiga orten där vi nu skall bo i fem nätter. Efter att vi installerat oss serveras vi middag.

Dag 4: Utflykt Pisa och Fattoria il Poggio

Denna dag går färden västerut mot Pisa, där vi tar oss en närmare titt på det Lutande tornet, Domen och Dopkyrkan. Under eftermiddagen tar vi oss sedan vidare till oliv- och vingården Fattoria il Poggio där vi bjuds på en rundvandring och får smaka både vin och olivolja. Middagen serveras på vårt hotell framåt kvällen.

Dag 5: Utflykt Siena

Efter frukost styr vi idag kosan mot konststaden Siena där vi gör en rundvandring med en lokalguide. Siena är en stad som endast överträffas av Florens vad det gäller konstnärlig rikedom och historiska sevärdheter. På eftermiddagen beger vi oss tillbaka till vårt hotell och ännu en gemensam middag. 

Dag 6: Ledig dag

När vi nu har bekantat oss med Montecatini Terme tar vi oss en ledig dag för att upptäcka den vackra staden, som är välkänd för sina kurbad, på egen hand. Gemensam middag på hotellet.

Dag 7: Utflykt Florens

Idag gör vi en utflykt till Michelangelos stad Florens där vi bl.a. gör en lång guidad rundvandring. Vi ser många underbara byggnadsverk så som Palazzo Vecchio, Giottos kampanil, Domen och stadens äldsta bro Ponte Vecchio. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg i Florens. 

Dag 8: Montecatini Terme – Ulm

Dags att lämna Italien för denna gång. Vi kör norrut via Bologna och Verona och når så småningom vårt övernattningshotell i centrala Ulm, där middag väntar.

Dag 9: Ulm – Ahrensburg

Efter frukost fortsätter vi norrut och vi övernattar sista natten i Ahrensburg, och här äter vi också resans sista gemensamma middag.

Dag 10: Ahrensburg - Hemorten

Vi fortsätter hemåt genom Tyskland och Danmark, och når svensk mark. Framåt kvällen är vi tillbaks på våra respektive hemort, med förhoppningsvis många fina resminnen i bagaget.

Karta

Resekalender
11/2Skidresa Kirchberg in Tirol, Hotel Zentralfrån 9 195:-
16/2Ullaredfrån 200:-
21/2Cinderella - måndagfrån 495:-
23/2Ullaredfrån 200:-
25/2Shopping Burg från 1 590:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara