Skip to main content

Tallinn

Under dessa dagar besöker vi Tallinn som haft stor inverkan i svensk historia. En gammal Hansastad som även varit i svenskt välde. Staden har påverkats mycket av många olika krig vid olika tidpunkter. Idag är det en härlig atmosfär i Tallinn som verkligen inbjuder till sightseeing, shopping och god mat till bra priser.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Stockholm

Vi inleder resan med att ta oss upp till vår egen huvudstad, Stockholm. Där väntar Tallinks färja på att ta oss över Östersjön till Tallinn. Ombord har vi tiden fri för middag på egen hand, kanske lite shopping eller en stund i baren kan locka. Här finns möjlighet att köpa till middagsbuffé ombord både på ut- och hemresan.

Dag 2: Tallinn

Vi äter en god frukost ombord innan vi anländer till Tallinn. Här möter vår lokalguide upp för en två timmars guidad rundtur både till buss och till fots. Vi intar en god lunch på egen hand och får lite egen tid i denna vackra och historiska stad. Vi samlas åter vid vår buss som tar oss till vårt hotell. Middag på egen hand.

Dag 3: Utflykt Pärnu

Efter frukost så beger vi oss ut mot kuststaden Hapsal, som är en gammal kurort och semesterort från den ryska aristokratin. Staden är en liten mysig stad med smala gator och romantiska trähus. Här får vi vandra runt i egen takt en stund, kanske ta en fika. Vi tar oss sedan mot Pärnu, staden som är en het sommarstad med massor av turister under badsäsongen. Även denna stad är en medeltida stad med vackra och historiska byggnader. Till ytan är Pärnu större än Stockholm men bara en folkmängd på endast 60 personer per kvadratkilometer. Även här får vi egen tid att flanera runt och se det mesta och bästa av Pärnu. Passa på att äta en god lunch kan vara bra då vi sedan åker raka vägen tillbaks till Tallinn. Kvällen fri för middag på egen hand.

Dag 4: Tallinn

Nu har vi nästan en hel dag att tillbringa i Tallinn. Passa på att shoppa lite då det fortfarande är ganska billigt med vissa varor. Framåt eftermiddagen träffas vi åter på vårt hotell, vår buss tar oss sedan till vår väntande nattfärja. Kanske boka på en god middagsbuffé ombord?

Dag 5: Stockholm

Återigen en god frukostbuffé innan vi anländer till Stockholm. Sedan så återstår bara hemresan till våra respektive hemorter.

Karta

Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara