Skip to main content

Sommar i Sydtyrolen

Sydtyrolen lockar med sin vackra natur, sina grönskande dalar och Dolomiternas fascinerande alptoppar. Tillsammans gör vi utflykter i Pusterdalen, besöker ett av områdets spännande slott och museet med ismannen Ötzi i Bolzano. En tur till den vackra trädgården i Merano samt en vinprovning står också på programmet, men vi får även lite tid på egen hand i omgivningarna runt vårt trevliga hotell.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Trelleborg

Efter sedvanlig uppsamling styr vi söderut och framåt kvällen når vi Trelleborg, och vår väntande färja till Tyskland. Ombord installerar vi oss i våra hytter och äter en gemensam buffé.

Dag 2: Travemünde – Nürnberg

Vi reser vidare söderut på snabba vägar, och dagens etapp blir till Nürnberg. Här väntar vårt övernattningshotell med middag och sköna sängar.

Dag 3: Nürnberg – St Lorenzen

Resen går vidare och vi passerar bland annat München och Innsbruck innan vi tar oss via Brennerpasset in i Italien. Vackra vyer utlovas från vårt bussfönster! Snart når vi Pusterdalen och den lilla orten Sankt Lorenzen, där vi nu skall bo i sex nätter på vårt trevliga hotell. Efter incheckning välkomnas vi med en god middag.

Dag 4: Utflykt Pusterdalen med Burg Taufers

Idag gör vi en utflykt i dalen ”Pustertal”. Delar av bergskedjan Dolomiterna har blivit klassade som världsarv och dess söndervittrade bergstoppar var en gång havsbotten. Under dagen besöker vi Burg Taufers, ett av alla de vackra och välbevarade slott som finns i Sydtyrolen. Vi får här en guidad visning och får veta mer om dess historia. Vi passerar senare Alta Badia och Val Gardena som båda är bedårande vackra orter. Under eftermiddagen får vi möjlighet att koppla av på vårt hotell, innan vi serveras gemensam middag.

Dag 5: Utflykt Cortina DÀmpezzo och Pragser Wildsee

Vi tar idag sikte på de tre topparna Drei Zinnen och gör ett stopp vid den lilla sjön Lago di Misurina innan vi fortsätter till Cortina d’Ampezzo. Den lilla orten som arrangerade vinterolympiaden 1956 har sedan dess blivit en jetsetort för celebriteter från hela världen. Under eftermiddagen återvänder vi mot Pustertal och på vägen hem till vårt hotell besöker vi Pragser Wildsee, denna underbara bergsjö som omgärdas av Dolomiternas alptoppar. På kvällen äter vi återigen middag på vårt hotell.

Dag 6: Utflykt Bolzano

Efter frukost tar vi vår buss till Sydtyrolens huvudstadstad Bolzano. Den välmående staden som omgärdas av grönskande alptoppar är rikt på sevärdheter. Här besöker vi det arkeologiska museet och ismannen Ötzi. Den ca 5300 år gamla kroppen som hittades på gränsen mellan Österrike och Italien är mycket fascinerande. I Bolzano finns en stor torgmarknad och en rad butiker och restauranger. Här finns även en kabinlift som tar gäster upp till den lilla byn Oberbozen som ligger på en platå norr om Bolzano. Gemensam middag på kvällen.

Dag 7: Ledig dag

En helt ledig dag att bara njuta av den vackra alpvärlden! Vår reseledare hjälper till med tips om någon vill göra en vandring eller utflykt i omgivningarna. Kanske någon vill koppla av i hotellets relaxavdelning som har både pool och bastu, eller varför inte boka en massage? Frukost och middag serveras som vanligt på vårt hotell.

Dag 8: Utflykt Schloss Trauttmandorff och vinprovning

Denna dag besöker vi staden Merano, känd som kurort och som en omtalad trädgårdsstad. Vi besöker Trauttmansdorfs slott och botaniska trädgårdar. Den prisbelönta trädgården är en av Sydtyrolens främsta besöksmål, och innehåller växter från hela världen. Italien är också känt för sina fina viner och vi besöker under eftermiddagen Josef Brigl Weinkelleri, där vi får höra mer om vinodling och gör en trevlig vinprovning. Middag på vårt hotell.

Dag 9: St Lorenzen – Nürnberg

Dags att lämna ljuvliga Italien för denna gång. Vi reser norrut igen och når vårt övernattningshotell under kvällen, där middag väntar.

Dag 10: Nürnberg – Travemünde

Efter frukost väntar sista etappen genom Tyskland upp till Travemünde, där vi skall checka in på vår färja som skall ta oss hem till Sverige igen. Middagsbuffé ombord innan det är dags att krypa till kojs.

Dag 11: Trelleborg – Hemorten

En sista frukost ombord, därefter återstår bara sista biten till våra respektive hemorter.

Karta

Resekalender
11/2Skidresa Kirchberg in Tirol, Hotel Zentralfrån 9 195:-
16/2Ullaredfrån 200:-
21/2Cinderella - måndagfrån 495:-
23/2Ullaredfrån 200:-
25/2Shopping Burg från 1 590:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara