Skip to main content

Natursköna Sydnorge

Följ med oss på en spännande resa till Norge och dess södra delar. Vi tar en tur i oljestaden Stavanger och åker en trevlig båttur på den vackra Lysefjorden.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Kristiansand

Efter uppsamling så beger vi oss norrut mot Norska gränsen. Vi tar Color Lines färja över till Sandefjord, lunch eller fika ombord på egen hand. Sedan återstår bara färden till vackra Kristiansand. Vi checkar in på vårt hotell, sedan är kvällen fri för egna strövtåg och middag på egen hand. Ta gärna en titt på de vackra äldre trähusen som överlevde den stora stadsbranden.

Dag 2: Kristiansand – Stavanger

Vi intar en tidig frukost innan vi beger oss mot Stavanger, Norges bas för oljeproduktionen på Nordsjön. Staden har en fin och välbevarad trähusstadsdel. Vi äter en gemensam lunch innan vår lokalguide tar oss med på en trevlig rundtur. Även denna kväll är fri. I den gamla stadsdelen finns flera trevliga restauranger och pubar så passa på att ha en trevlig kväll.

Dag 3: Stavanger – Vrådal

Denna dag väntar en två timmars trevlig båttur på den otroligt vackra Lysefjorden, vi passerar bland annat den mäktiga fjällplatån Preikestolen och branta fjällsidor. Efter den storslagna upplevelsen så stiger vi i land i Lysbotn. Här äter vi en gemensam lunch. Sedan far vi på vackra vägar mot vårt hotell i Vrådal, Straand hotel. Hotellet ligger vackert vid sjön Visser. Här äter vi en gemensam middag.

Dag 4: Vrådal – Hemorten

Efter frukost så startar vi vår hemresa, vi säger farväl av Norge och tar färjan åter mot Sverige och Strömstad.Tid för fika eller lunch ombord. Sedan återstår bara resten av hemresan och kanske ett fikastopp kan passa bra.

Karta

Resekalender
11/2Skidresa Kirchberg in Tirol, Hotel Zentralfrån 9 195:-
16/2Ullaredfrån 200:-
21/2Cinderella - måndagfrån 495:-
23/2Ullaredfrån 200:-
25/2Shopping Burg från 1 590:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara