Skip to main content

Sydengland

Följ med oss på en resa till ”Englands trädgård”, grevskapet Kent i sydöstra England. På vår resa får vi bland annat uppleva sommarstaden Brighton på engelska sydkusten där vi besöker den sagolika Royal Pavilion. Vi får bland annat även uppleva Winston Churchills sommarresidens Chartwell House och provar vin på en vingård.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Delmenhorst


Efter uppsamling reser vi genom södra Sverige och Danmark. Under kvällen når vi Delmenhorst väster om Bremen, där vi checkar in på vårt hotell. Vi avslutar dagen med en gemensam middag.

Dag 2: Delmenhorst – Dover


Efter frukost fortsätter vi vår färd och tar sikte på de södra delarna av Nederländerna. Vi passerar Eindhoven och belgiska Antwerpen innan vi når den franska nordkusten och staden Calais. Kanaltunneln tar oss sedan till Folkstone och snart är vi inkvarterade på vårt hotell utanför Dover, som även serverar oss kvällens middag.

Dag 3: Dover – via Canterbury och Chartwell House – East Grindstead


Efter frukost lämnar vi vårt hotell och reser genom Dover. Vi kör upp till en utsiktsplats på Dovers vita klippor och beskådar utsikten över Engelska kanalen. Vi fortsätter sedan ytterligare ett par mil till Canterbury. Den lilla staden är känd för sin katedral som grundades redan år 597 och är säte för ärkebiskopen av Canterbury. Vi får tid till att äta lunch i centrum och de som vill kan göra ett besök i katedralen (entré tillkommer).

Under eftermiddagen reser vi vidare genom grevskapet Kent till Chartwell House nära Westerham. I över fyra decennier var detta Winston Churchills sommarresidens och här bodde även hans familj. Här får vi en guidad rundvisning och får bland annat se konst, gåvor och andra tillhörigheter till familjen Churchill. Vi fortsätter sedan till vårt hotell i East Grindstead för och rundar av vår händelserika dag med en middag.

Dag 4: Brighton och The Royal Pavilion


Efter en god frukost reser vi söderut till Brighton. Här inleder vi med ett besök i The Royal Pavilion som byggdes under tidigt 1800-tal till prins George av Wales. Prinsen blev sedemera kung George IV och Brighton blev centrum för den framväxande badkulturen. Vi vandrar runt i det fascinerande komplexet som inspirerats av både indisk och orientalisk stil. Vi äter även en gemensam fish & chipslunch på en lokal restaurang och under eftermiddagen ges fri tid till att bland annat besöka Brightons berömda nöjespir och The Lanes som är en stadsdel med kullerstensbelagda gränder fyllda av butiker, kaféer och restauranger. Vi återvänder sedan till vårt hotell och äter en gemensam middag.

Dag 5: Leeds Castle och Woodchurch vingård


Under vår utflyktsdag reser vi österut genom den engelska landsbygden till Leeds Castle nära Maidstone. Det vackra slottet är byggt på en liten ö och dess grunder byggdes redan på 1100-talet och blev hem för Henrik VIII:s första fru Katarina av Aragonien. Dagens slott är främst byggt på 1800-talet och är mycket sevärt. Slottets guider tar oss med på en guidad visning genom slottets salar. Under eftermiddagen fortsätter vi till den lilla byn Woodchurch där vi provar fyra sorters vin på vingården Woodchurch Wine Estate. Klimatet i "Englands trädgård" och den kalkrika jorden lämpar sig bra för vinodling. Efter besöket i Woodchurch fortsätter vi hem till vårt hotell för en gemensam middag.
 

Dag 6: East Grindstead – Ashford


Vi checkar ut från vårt hotell och reser till den nordöstra delen av Kent och området norr om Dover. Här gör vi ett besök på flygmuseet Spitfire & Hurricane Memorial Museum nära Ramsgate. Det är innehåller ett fåtal av de legendariska flygplan som finns kvar sedan Slaget om Storbritannien under Andra världskriget. Det är även tillägnat de hjältar som försvarade sitt land mot en nazistisk invasion.
Under eftermiddagen besöker vi även Goodnestone Park Garden som är en bedårande privatägd trädgård norr om Dover. Den är byggd runt en herrgård som ofta besöktes av Jane Austen, en av den brittiska världens mest klassiska författare. På kvällen inkvarterar vi oss på vårt hotell i Ashford och äter en middag ihop.

Dag 7: Ashford – Delmenhorst


Efter frukost kör vi till Kanaltunneln i Folkstone och tar oss via tunneln till Calais. Vi reser sedan vidare genom Belgien och Nederländerna innan vi når vårt hotell i Delmenhorst under kvällen. Vi avslutar kvällen med en middag.

Dag 8: Delmenhorst – Hemorten


Efter ankomst och frukost på vårt hotell återstår nu bara sista etappen till våra respektive hemorter.

Karta

Resekalender
29/11Ullaredfrån 250:-
29/11Viking Cinderella - veckoavgångfrån 595:-
1/12Burg med julmarknad i Lübeckfrån 2 995:-
1/12Julmarknad i Rostockfrån 2 995:-
2/12Malmö med Musikalfrån 1 250:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara