Skip to main content

Sydengland med Cornwall

En nyhet är denna resa till sydvästra England dit vi reser med buss och båt. Under resvägen får vi bland annat uppleva belgiska Antwerpen och Dovers vita klippor när vi korsar Engelska kanalen. Vår resa går till den engelska sydkusten och den grönskande landsdelen Cornwall. Vi upplever bland annat Southampton, Stonehenge och det moderna Eden Project. Så följ med oss på en lite längre resa till södra England.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Bad Bramstedt

Efter uppsamling så kör vi söderut genom Danmark och vidare till Bad Bramstedt norr om Hamburg där vi skall övernatta och äta vår middag.

Dag 2: Bad Bramstedt – Antwerpen

Vi äter en god frukost innan vi tar oss söderut och passerar Hamburg och Bremen. Färden går vidare via Nordrhein-Westfalen och in i Belgien. Under början av kvällen når vi Antwerpen, hamnstaden som även är centrum för världens diamanthandel. Här bor vi en natt och äter en gemensam middag på vårt hotell.

Dag 3: Antwerpen – Southampton

Efter frukost reser vi vidare och under vår färd till Calais passerar vi Brygge och Dunkerque. Under förmiddagen tar vi färjan över Engelska kanalen där vi möts av Dovers vita klippor. Vi fortsätter sedan genom Kent till Southampton och vårt centrala hotell där vi tillbringar tre nätter. Gemensam middag under kvällen.

Dag 4: Winchester och Bombay Sapphire Distillery

I dag gör vi en halvdagutflykt till den vackra småstaden Winchester två mil norr om Southampton. Här får vi en guidad rundtur med lokalguide som berättar om stadens tusenåriga historia. En av de främsta sevärdheterna här är den mäktiga katedralen där författarinnan Jane Austen ligger begravd. Under eftermiddagen besöker vi även Bombay Sapphire Distillery som tillverkar sin världsberömda gin. Vi gör en rundtur i det klassiska destilleriet som avslutas med en drink, personligt baserad på ett individuellt dofttest. Väl tillbaka på vårt hotell väntar kvällens middag.

Dag 5: Mary Rose Museum och besök på en vingård

Efter en god frukost reser vi cirka tre mil österut till Portsmouth där vi besöker Mary Rose Museum. Museet är tillägnat 1500-talsskeppet Mary Rose som var en del av Henrik VII:s flotta. Skeppet förliste och bärgades först 1982. Det påkostade museet är mycket populärt och är systermuseum till Vasamuseet i Stockholm. I området norr om Portsmouth finns flera vinproducenter och under eftermiddagen besöker vi även en av vingårdarna där vi bjuds på en vinprovning. Under kvällen middag på vårt hotell.

Dag 6: Southampton – Plymouth

Vi lämnar Southampton och reser västerut mot Plymouth. På vägen stannar vi till i medeltidsstaden Salisbury där vi besöker Salisbury Cathedral. Katedralen är en av de mest berömda i Storbritannien då den har ett av de fyra originalexemplaren av fördraget Magna Charta. Vi fortsätter sedan till Stonehenge, en av världens mest omtalade platser. De mytomspunna stencirklarna tros ha rests i perioder och arbetet inleddes för cirka 5000 år sedan. Under början av kvällen når vi den historiska hamnstaden Plymouth. Här bor vi två nätter med gemensamma middagar på vårt hotell.

Dag 7: Cornwall och Eden Project

Efter frukost reser vi västerut till det unika Eden Project. Den futuristiska anläggningen är byggd vid ett gammalt dagbrott och inkluderar världens största växthus. Projektet har samlat växter från hela världen. Under eftermiddagen besöker vi även en av de mindre kustorterna i Cornwall. Middag på vårt hotell.

Dag 8: Plymouth – Dover

Idag påbörjar vi vår hemresa och reser österut genom södra England. Vi passerar södra utkanterna av London och reser vidare till Dover. Här väntar en natt på vårt hotell som är beläget i Whitfield i utkanten av Dover. Vi avslutar dagen med en gemensam middag.

Dag 9: Dover – Bremen

Efter en tidig frukost lämnar vi vårt hotell och tar färjan över till Calais. Vi fortsätter sedan vidare genom Belgien och in i Tyskland. Under kvällen når vi Bremen för resans sista övernattning på ett centralt hotell. Middag på kvällen.

Dag 10: Bremen – Hemorten

Då var det dags att säga tack och farväl för denna gång. Vi åker samma väg som på nerresan och ser snart kända trakter. Framåt kvällen är vi åter hemma.

Karta

Resekalender
11/2Skidresa Kirchberg in Tirol, Hotel Zentralfrån 9 195:-
16/2Ullaredfrån 200:-
21/2Cinderella - måndagfrån 495:-
23/2Ullaredfrån 200:-
25/2Shopping Burg från 1 590:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara