Skip to main content

St Petersburg

Vår resa till Ryssland och St Petersburg utlovar minnesvärda upplevelser och sevärdheter utöver det vanliga. Vad sägs om en båttur på floden Neva, besök på både Eremitaget och Petershof och en folkloreafton i äkta rysk anda? Den före detta ryska huvudstaden är byggd på 42 öar och kallades ”Fönstret mot väster” av den ryska tsaren Peter den Store, som också gav staden sitt namn; St Petersburg.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Stockholm

Vi startar vår resa och tar oss till Stockholm, där Viking Lines färja väntar för att ta oss över Östersjön till den finska huvudstaden Helsingfors. Ombord finns möjlighet att boka Viking Lines goda buffé, eller prova vad a´la carte restaurangen erbjuder.

Dag 2: Helsingfors – St Petersburg

Efter frukost ombord samlas vi åter i bussen och reser vidare mot Viborg, där en lokalguide möter för att hjälpa oss över gränsen. Väl framme i St Petersburg checkar vi in på vårt hotell och serveras en gemensam middag. Senare är det dags för en kvällstur med båt på floden Neva. Vi serveras mousserande dryck och lite snittar samtidigt som vi njuter av den vackra staden i kvällsljus.

Dag 3: Utflykt St Petersburg

När frukosten är avklarad möter vår lokalguide upp för att under förmiddagen ta oss med på en stadsrundtur. Stadens ståtliga palats, kyrkor, broar och avenyer ger ett mäktigt intryck. Därefter serveras vi en trerätters lunch då vi säkert får smaka borsjtj, den traditionella ryska rödbetssoppan. På eftermiddagen besöker vi det välkända Eremitaget, ett av världens främsta konstmuseum. Här finns verk av bland andra Leonardo da Vinci,
Michelangelo och Raphael. Dessutom den största Rembrandtsamlingen i världen. Utöver konst finns avdelningar för antikviteter och historiska föremål och de ryska kronjuvelerna kan också beskådas. Fulla av intryck återvänder vi till vårt hotell och gemensam middag.

Dag 4: Utflykt Peterhof och Folkloreafton

Idag blir det först en utflykt till Peterhof, som är känt för alla sina vackra fontäner. Mest känd är Stora kaskaden, en vattentrappa nedanför palatset, bestående av 64 fontäner och 37 förgyllda bronsskulpturer. Vi hittar skulpturen Simson, som bänder upp lejonets gap, och som symboliserar Rysslands seger över Sverige i slaget vid Poltava. I anslutning till besöket serveras vi en gemensam lunch och hinner säkert njuta av Petershof en stund på egen hand innan vi reser tillbaks till St Petersburg. På hotellet äter vi middag innan det är dags för en ny kvällsutflykt – nämligen till Nikolajevskijpalatset där vi få vara med om en rysk folkloreafton, och till det bjuds vi på snittar och mousserande vin.

Dag 5: St Petersburg – Helsingfors

Efter frukost är det åter dags att vända hemåt, och vi tar oss tillbaks mot Helsingfors och vår väntande färja. Liksom på utresan finns möjlighet att förboka buffé ombord.

Dag 6: Stockholm – Hemorten

Medan vi glider fram genom Stockholms vackra skärgård äter vi resans sista frukost och är snart på svensk mark igen. Nu återstår bara sista biten hem till våra respektive hemorter.

Karta

Resekalender
11/2Skidresa Kirchberg in Tirol, Hotel Zentralfrån 9 195:-
16/2Ullaredfrån 200:-
21/2Cinderella - måndagfrån 495:-
23/2Ullaredfrån 200:-
25/2Shopping Burg från 1 590:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara