Skip to main content

Sparris och vin i Pfalz

En härlig tid att resa till Pfalz är på försommaren när allt grönskar och blommar! Sparrissäsongen är i full gång och i byarna har man vinfester och provar förra säsongens vin. Vi gör en vinvandring genom det vackra landskapet i norra Pfalz och en av dagarna gör vi även en utflykt till Alsace.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Hannover

Vi reser söderut genom Sverige och Danmark och tar färjan över till Tyskland. På snabba vägar tar vi oss förbi Lübeck och Hamburg och når sedan vårt övernattningshotell i Hannover, där vi äter gemensam middag.

Dag 2: Hannover – Grosskarlbach

Efter frukost reser vi vidare mot vindistrikten och under resan berättar vår reseledare om tyskt vin och vinodling. Vi tar sedan sikte på Tysklands största vindistrikt Rheinhessen, och här besöker vi landets minsta aktiva vinförening i Albig. Vi får se oss om i vinkällaren innan vi får provsmaka vinet. Därefter tar vi oss till vårt hotell i Grosskarlbach, där vi skall bo i fyra nätter. Middag äter vi om vädret tillåter på hotellets uteservering.

Dag 3: Utflykt Alsace

Idag reser vi till Alsace! Snart når vi det böljande området Le Couronne DÓr runt vinstaden Molsheim. På förmiddagen stannar vi hos en privat vinodlare, Domaine Becht i Dorlisheim. Vi gör ett lunchuppehåll i Mutzig och reser sedan norrut tillbaks mot Pfalz och vårt hotell. Här väntar en gemensam middag på att bli serverad.

Dag 4 Utflykt på Deutsche Weinstrasse och vinfest

Vi börjar dagen med ett besök hos en sparris och vinbonde, får berättat för oss om odlingen, och även möjlighet att köpa med oss lite godsaker hem. Därefter reser vi på den välkända Deutche Weinstrasse till Kallstadt, där vi gör en paus för en vinprovning. Under eftermiddagen besöker vi en lokal vinfest, där vi kan äta grillad mat och prova viner – så denna dag äter vi middag på egen hand.

Dag 5: Utflykt med sparris och vinvandring

Efter frukost reser vi förbi vingårdar och sparrisfält till Dudenhofen, en välkänd sparrisby. Här äter vi en riktig festmåltid med nyskördad sparris och lokalt vin. Sedan är det dags för vinvandring, och utmed vandringsleden har vi en underbar utsikt över det vackra vinlandskapet i norra Pfalz. Vi njuter här under hela eftermiddagen och avslutar dagen med att ta oss till byn Ungstein. Här vi serveras vi en middag på den svensk-norsktyska gourmetrestaurangen, innan vi reser tillbaks till vårt hotell i Grosskarlbach.

Dag 6: Grosskarlbach - Fehmarn

Dags att resa hemåt och vi reser åter norrut på snabba vägar. Vi når vårt hotell i Fehmarn, där vi övernattar och serveras resans sista gemensamma middag.

Dag 7: Fehmarn– Hemorten

Vi färjar över till Danmark och reser vidare upp genom Sverige. Vi når våra hemorter under kvällen, kanske med några goda viner i bagaget.

Karta

Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Box 300
Björkelundsgatan 21
532 24 Skara