Skip to main content

Skottland - flyg

Skottland med sina högländer, ljunghedar, sjöar och fiskrika floder är en resa som tilltalar de allra flesta. Vi bor fyra nätter i Perth norr om Edinburgh och på vår resa får vi bland annat uppleva mystiska slott, den storslagna naturen och provar whisky på två destillerier. Den sista natten inför hemresan tillbringas i Edinburgh där vi bor centralt intill den populära ”The Royal Mile”.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Perth

Vår buss hämtar upp de som bokat anslutning och övriga möts på respektive flygplats. Efter incheckning flyger vi till Edinburgh. Här väntar vår buss för att ta oss den sista biten till vårt hotell i Perth, som väntar med kvällens middag.

Dag 2: Utflykt Glencoedalen och Oban

I dag skall vi göra en heldagsutflykt till den omtalade Glencoedalen med sina vidunderliga vyer och sorgliga historia. Vi bara njuter av den vackra skotska naturen med sjöar, berg och dalgångar. På vackra vägar färdas vi längs västkusten med sina många havsvikar och når så småningom den trevliga staden Oban, kallad porten till öarna. Här finns möjlighet att äta lunch och handla härliga yllevaror, för Skottland är ju känt för sina vackra plädar, tröjor och halsdukar. Naturligtvis hittar vi även här kiltar av högsta kvalitet. Vi vänder sedan hemåt och på vägen stannar vi på Glenturret distillery i Crieff. Vi får en rundvisning på destilleriet som inkluderar en provsmakning. Vi reser sedan till vårt hotell och äter en gemensam middag.

Dag 3: Utflykt Högländerna

Idag hoppas vi på klart och vackert väder för att kunna njuta ordentligt av ett fantastiskt naturscenario. Vi fortsätter att se det bästa av Skottland och kör norrut genom de skotska Högländerna. Landskapet är oerhört vackert och stämningsfullt och vi förundras över vyerna. Så småningom kommer vi fram till orten Tomintoul som är det högst belägna samhället i Skottland, och kanske köper vi med oss en god flaska whisky härifrån. Väl tillbaks i Perth väntar middag på vårt hotell.

Dag 4: Utflykt Blair Castle, Edradour och Pitlochry

Dagen börjar med att vi tar oss norrut till Blair Castle, ett fantastiskt vitt slott med tinnar och torn. Detta var det sista slottet i Skottland som blev belägrat år 1746. Därefter får den mysiga staden Pitlochry ett besök. Det är en charmig stad med en elegant viktoriansk arkitektur. Här gör vi ytterligare en whiskyprovning men vi får även tid för lunch på egen hand. Därefter återvänder vi till Perth där vi får lite egen tid för shopping eller bara njuta av den trevliga staden. Middag på vårt hotell.
 

Dag 5: Perth – Edinburgh

Vi kör den korta biten till Edinburgh via den imponerande Forthbron. Under förmiddagen upplever vi den skotska huvudstaden som ibland kallas ”Nordens Aten” och anses vara en av Europas vackraste huvudstäder. En lokalguide visar oss staden och vi beundrar Edinburgh Castle som tronar på sin klippa mitt i staden. Vi ser även bland annat ”The Royal Mile”, Princes Street, Holyrood House och stadsdelen Leith. Vi checkar sedan in på vårt hotell och äter en gemensam middag.

Dag 6: Edinburgh – Hemorten

Efter frukost checkar vi ut, innan bussen kör oss till flygplatsen och vårt väntande flyg tillbaks till Sverige.

Flyginformation

Flygbolag: KLM
10/9
KL 1156 - Landvetter-Amsterdam 11.50-13.20
KL 1289 - Amsterdam-Edinburgh 16.15-16.40 (lokal tid)

15/9
KL 1282 - Edinburgh - Amsterdam(lokal tid) 13.25-16.00
KL 1163 - Amsterdam - Landvetter 21.5-22.45 

1 incheckat bagage med en maxvikt  av 23 kg per person.

Handbagage max 12 kg.

Observera att flygändringar kan ske, se ert resebevis för aktuell flyginformation

Karta

Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara