Skip to main content

Schweiz alpvärld med Alsace

På denna resa får vi uppleva Schweiz härliga alpvärld. Vi tar Panormatåg från Montreux och vi provar Gruyere ost. En guidad tur i den vackra staden Geneve och en båttur på den vackra Genevesjön hinner vi också med. Vi avslutar vår resa i Alsace med en trevlig vinprovning.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Bad Oldesloe

Vi startar vår resa söderut och passerar snart Danmark för vidare färd mot Tyskland. Vår första övernattning blir i Bad Oldesloe, middag serveras efter vi fått våra rum.

Dag 2: Bad Oldesloe – Herrenberg

Nu fortsätter vi vår resa söderut och hamnar utanför Stuttgart, här skall vi övernatta och äta middag tillsammans.

Dag 3: Herrenberg – Martigny

Vi äter en god frukost innan vi beger oss mot Schweiz och vårt nästa stopp, Martigny. En vacker stad utmed Rhônedalen och på sluttningarna ovanför ligger vidsträckta vinodlingar. Här får vi lite egen tid, kanske passa på att besöka Destilleri Morand för lite provsmakning. Vårt hotell ligger centralt inne i Martigny, här skall vi bo fyra nätter och äta våra middagar.   

Dag 4: Aosta och Sankt Bernhard hundar

Efter frukost så beger vi oss söderut mot Aostadalen i Italien. Aostadalen är känd för sina fina skidorter som Courmayeur och Cervinia. Dalen är omgiven av mäktiga bergskedjor som exempelvis Mont Blanc. Vi stannar till i vackra Chamonix vid foten av Mont Blanc, här får vi lite egen tid att vandra runt. Tillbaka i Schweiz så stannar vi till på Barryland, där vi får höra mer om den beryktade räddningshunden Sankt Bernhard. Middag på vårt hotell. 

Dag 5: Panoramatåg och ostprovning

Idag får vi uppleva en av resans höjdpunkter. Vi tar Panoramatåget ifrån Montreux och Gstaad, under ca. 1,5 timma får vi genom de enorma panoramafönstren se den härliga naturen, bergen och de fina vidderna. Höjdstigningen är 650 m och tågresan anses vara en av landets vackraste. Innan tågresan så tittar vi runt i den livliga staden Montreux, festivalstaden. I den bilfria staden Gstaad får vi efter tågresan lite egen tid, här finns gott om kaféer, restauranger och butiker. På vägen tillbaka till vårt hotell stannar vi till och besöker La Maison De Gruyere, där den kända Gruyereosten produceras. Vi får självklart smaka och får höra mer om tillverkningen. Middagen väntar på oss.

Dag 6: Geneve med båttur

Nu skall vi besöka metropolen Geneve, men vi stannar till och tittar till Evian-les-Bains med sin kända vattenkälla. I mån av tid gör vi även ett stopp i den medeltida staden Yvoire, som anses som en av Frankrikes vackraste städer. Vi får tid till att äta lunch innan vi med hjälp av vår lokalguide ser oss runt i den härliga staden Geneve, där bland annat FN residerar. Efter detta väntar en timmas båtresa på den inbjudande Genevesjön. Middagen står dukad när vi åter nått vårt hotell.

Dag 7: Martigny – Colmar

Då var det dags att påbörja vår resa norrut och vi stannar en natt i Colmar, staden som tidigare även tillhört Tyskland. Colmar ligger längs vinrutten i Alsace och de centrala delarna är byggda i pittoresk korsvirkesstil. Här får vi lite egen tid för lunch och att strosa runt. Sedan tar vi oss den korta biten till Eguisheim, där vi skall prova fyra sorters vin på Domaine Zink Paul. Åter till Colmar för incheckning på vårt centrala hotell. Denna kväll äter vi middag på egen hand.

Dag 8: Colmar – Delmenhorst

Efter avslutad frukost så fortsätter vår resa hemåt. Vi tar oss till Delmenhorst, strax väster om Bremen. Här väntar vårt hotell med rum och middag.

Dag 9: Delmenhorst – Hemorten

Då var vi framme vid vår sista resdag tillsammans för denna gång. Vi tar samma väg som på utresan och efter några timmar per buss och båt ser vi Danmark och sedan Sverige. Då återstår bara den sista biten till våra hemorter.

Karta

Resekalender
29/11Ullaredfrån 250:-
29/11Viking Cinderella - veckoavgångfrån 595:-
1/12Burg med julmarknad i Lübeckfrån 2 995:-
1/12Julmarknad i Rostockfrån 2 995:-
2/12Malmö med Musikalfrån 1 250:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara