Skip to main content

Schleswig-Holstein med vackra Östersjökusten

Här besöker vi den härliga staden Eckernförde som ligger vid den vackra Östersjökusten. Den 4 km långa badstranden gör ingen besviken. Vi besöker Vikingamuseum och slottet Gottorf. Men får även tid att flanera på den långa badstranden eller den trevliga gågatan.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten - Eckernförde

Vi sitter upp i vår buss och tar oss söderut genom Danmark och tar färjan till Puttgarden, sedan har vi bara några timmar kvar innan vi anländer till vårt trevliga hotell. Hotellet har ingen restaurang men ligger strax intill den långa gågatan. Kvällen fri för egna aktiviteter.

Dag 2: Eckernförde – Gottorp

Lite god frukost innan vi beger oss mot Vikingamuseet i Haithabu. Vikingamuseet är en fantastisk anläggning och ett av Tysklands viktigaste arkeologiska museum. Här får vi se hur människorna levde och bodde under vikingatiden. Vi tar oss sedan den korta biten in mot staden Schleswig, staden med samma namn som förbundslandet. Vi besöker det vackra slottet Gottarp eller Gottorf på Tyska. Ett slott som både varit i Dansk och Tysk ägo och som numera är ett museum. Slottet har även en vacker barockpark. Vi återvänder till vårt hotell och kvällen är fri.

Dag 3: Eckernförde – Kiel

För den som vill handla lite så tar vi på förmiddagen en sväng in till Citti i Kiel. Här finns det mycket att handla, både dryckesvaror och annat. När vi är åter på hotellet så är det fri tid för egna aktiviteter.

Dag 4: Eckernförde – Hemorten

Efter frukost beger vi oss direkt upp mot Puttgarden och samma väg som på utresan. Framåt kvällningen är vi åter hemma.

Karta

Resekalender
11/2Skidresa Kirchberg in Tirol, Hotel Zentralfrån 9 195:-
16/2Ullaredfrån 200:-
21/2Cinderella - måndagfrån 495:-
23/2Ullaredfrån 200:-
25/2Shopping Burg från 1 590:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara