Schladming

Ny10 dagar. Pris fr. 8 295 kr :-

  • Österrike
  • Skidresor

Följ med oss till Österrike och Schladming i vinter! Här väntar 230 km av välpreparerade pister med 88 olika liftar att välja på. Skidområdet stod dessutom så sent som 2013 värd för VM i Alpint, där Sverige plockade med sig ett silver och ett brons hem!

Vi lämnar Västsverige runt lunchtid den 2 mars. Vi tar då sikte på Helsingborg för att ta färjan över till Helsingör i Danmark, efter cirka två timmar i bussen når vi nästa färja som tar oss över till Tyskland.När vi når hamn i Tyskland fortsätter färden under natten mot Österrike. Vi gör naturligtvis stopp för toalett och sträcka på benen under natten och morgon.

Vi hoppas vara framme i Schladming runt tidig eftermiddag på lördagen. Väl framme checkar vi in på vårt 4-stjärniga hotell Ferienalm i Schladming. Här serveras vi dagligen en fin frukostbuffé och på kvällen en 4-rätters middag.
Skidåkningen i Schladming – Dachstein är i absolut världsklass och precis utanför går skidbussen som på mindre än 10 minuter tar oss till liftstationerna Planai eller Hochwurzen.

För den som föredrar att åka längdskidor går det att ta skidbussen till Ramsau, här hittar vi över 200 km spår, och årligen kan man se världseliten komma hit för att träna.

Hemresan går igen runt lunch lördag den 10 mars och vi beräknas vara hemma i Sverige  igen under eftermiddagen den 11 mars.

Vill du titta närmare på hotellet tryck här

Vill du läsa mer om orten och skidområdet tryck här

Vill du läsa mer om Ski Amadé tryck här

Skidområdet – Schladming – Dachstein

Skidåkning i Schladming är av högsta kvalitet. Här blandas nybörjarbackar med svarta nedfarter för de mer erfarna åkarna. En kortare bussresa från hotellet ligger Schladming 4-Mountain Ski Area. Här har man möjlighet att åka från ett berg till ett annat – innefattande Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen och Reiteralm – här väntar många timmar av härlig skidåkning utan avbrott.

Schladming – Dachstein ingår i det väldiga Ski Amadé som är det största kombinerade skidområdet i Österrike. I liftkortet ingår förutom Schladming även Salzburger Sportwelt, Gastein, Hochköping och Großarltal. Ski Amdé har totalt 270 liftar och 760 pister, så möjligheterna är ändlösa!

Liknande resor

Kirchberg in Tirol

Nypistade backar, sol, god mat och en svalkande öl efter ett par åk låter väl inte helt fel? Följ med oss på MK bussresor till Kirchberg in Tirol, mitt i välkända Kitzbühler alpen.

Avresedatum och priser

Inga datum tillgängliga

Information

I resan ingår:

  • Resa i modern helturistbuss,
  • Boende i vald rumskategori enl. ovan med bad/dusch och wc
  • Halvpension i Österrike
  • Vägskatter och färjeavgifter

Antal skiddagar:

6

Enkelrumstillägg:

1 550:-

Valuta:

Euro