Skip to main content

Norska Savalen fjellhotell med Röros

Norska Savalen Fjellhotell erbjuder både rekreation, härliga vyer och mycket god mat. Hotellet erbjuder även bra Spa och trevliga promenadstråk. Vi besöker gruvstaden Röros som blivit upptagen på Unescos världsarvslista. En halvdag beger vi oss till Folldals gruvor och får se och höra mer om arbetet och livet runt gruvan. Följ med på en trevlig och avkopplande resa till Norge.

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Savalen

När vi satt oss tillrätta i vår buss så tar vi oss norrut mot norska gränsen, vi gör sedvanliga stopp för fika och lunch på egen hand. Vidare upp mot Savalen Fjellhotell där vi skall bo alla nätter. Hotellet bjuder på mycken god mat, både frukost, luncher och middagar ingår under vistelsen.

Dag 2-4: Savalen och utflykter

Nu har vi några dagar att bara må gott på hotellet, men vi gör också två trevliga utflykter med hjälp av guide ifrån hotellet. På hotellet får vi möjlighet att använda deras härliga Spa, så glöm inte badkläder. Man kan gå på egna promenader i omgivningen eller bara ta det lugnt. Men det blir även underhållning, dans och några små överraskningar. Under en heldag så gör vi en utflykt till Röros, denna intressanta gruvstad med härlig bebyggelse. Den gamla stadsdelen är upptagen på Unescos lista. Røros trähusbebyggelse är bland de äldsta i Europa. Staden grundades år 1644, när man upptäckte kopparmalm i området. Vi äter en gemensam lunch under dagen. Med hjälp av vår guide ifrån hotellet så gör vi idag en halvdagstur till Folldals gruvor, där vi gör en tågtur ner i gruvan till Worms hall. Vi får även tid att besöka stenbutiken, museet och utställning om gruvdriften och folket som jobbade här. Kaffe och våfflor serveras i ”Gruve kroa”. Lunchen äter vi när vi återkommit till hotellet. Senare under kvällen så bjuds det till middag.

Dag 5: Savalen – Hemorten

Då var det dags att ta farväl av Savalens trevliga fjellhotell. En god frukost avslutar vår vistelse för denna gång och vi tar sikte mot våra hemorter.

Karta

Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara