Skip to main content

Sardinien och Korsika

Sardinien och Korsika är två stora och vackra öar i Medelhavet. Under denna resa får vi stifta bekantskap med båda öarna. Sardinien tillhör Italien och Korsika är en fransk ö. Bägge öarna har både en intressant historia och en annorlunda miljö. Korsika är mer bergigt, Sardinien är lite mer platt och har en mängd fina och härliga sandstränder. Så ta med badkläder och följ med oss på denna fina resa till ett ganska okänt resmål.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Golfo Aranci

För dem som har bokat anslutning kommer vår buss och hämtar för transport mot flygplatsen. Vi flyger ner till Olbia på Sardinien. När vi landat så beger vi oss direkt till vårt hotell Castello i trevliga Golfo Aranci vid kusten. Middag serveras på vårt hotell.

Dag 2: Ledig dag

Vår första dag är helt ledig för egna aktiviteter. Kanske ett bad kan locka i havet eller hotellets pool. Själva centrum i Golfo Aranci ligger bara någon kilometer ifrån hotellet. Middag äter vi gemensamt på kvällen på vårt hotell.

Dag 3: Golfo Aranci – Bonifcaio

Denna dag skall vi lämna Sardinien för ett kortare besök på Korsika, Napoleon Bonapartes födelseplats. Vi tar färjan mellan St Teresa och Bonifacio på Korsika. Här möter en lokalguide upp och visar oss vackra, idylliska Bonifacio. Vi bor här i två nätter på centrala hotell Santateresa, hotellet har ett fantastiskt läge med utsikt över havet. En god middag väntar på restaurang i närheten.

Dag 4: Bonifacio – Porto Vecchio

Efter frukost så tar vi oss norrut mot hamnstaden Porto Vecchio, vår lokalguide visar oss runt i denna vackra stad. Precis som Bonifacio så är Porto Vechio en stad som ligger vid havet men ändå med delar upp på bergssluttningarna, med klippor som stupar ner i havet. Här finns både vackra och historiska byggnader, gamla staden och den romanska St Jean-Baptiste-kyrkan. Vid återkomst till Bonifacio äter vi middag ute på egen hand på en av alla trevliga restauranger.

Dag 5: Bonifacio – Alghero

Då var det redan dags att lämna Korsika för denna gång. Vi tar samma färja som på ditresan, men efter att vi kommit i land så sätter vi siktet på Alghero. En populär turiststad med fina badstränder och många caféer och restauranger. En stadsmur omger den gamla delen av Alghero, som har spansk koppling då många från Katalonien reste hit under medeltiden. Middag väntar på hotellet.

Dag 6: Utflykt Alghero med omnejd

Efter frukost så tar vi en heldag med lokalguide som visar oss runt i området, både i Alghero och omgivningarna. Vi passar på att smaka goda viner och får en rundvisning på en av flera vingårdar på Sardinien. Denna kväll äter vi middag på egen hand, hitta din egen favoritrestaurang.

Dag 7: Ledig dag

Nu har vi åter en ledig dag. Ta en promenad i Alghero, kanske ett bad eller lite shopping. Vi bor centralt inne i Alghero. På kvällningen samlas vi åter på vårt hotell då det är dags för resans sista middag tillsammans.

Dag 8: Alghero – Hemorten

Nu är det dags att ta farväl av Sardinien för denna gång. Då vårt flyg avgår framåt kvällningen så har vi flera timmar att se mer av Alghero innan vi tar oss ut mot flygplatsen och flyger tillbaks till Sverige. Där väntar buss på dem som har bokat anslutning.

Flyginformation

Flyginformation

3/10
Flygbolag:
 Norweigan Air
Arlanda - Olbia 16.25 - 19.40  

10/10

Olbia - Arlanda 20.20 - 23.30

2 kolli incheckat bagage à max 20 kg per person. Handbagage max 10 kg.

Karta

Resekalender
11/2Skidresa Kirchberg in Tirol, Hotel Zentralfrån 9 195:-
16/2Ullaredfrån 200:-
21/2Cinderella - måndagfrån 495:-
23/2Ullaredfrån 200:-
25/2Shopping Burg från 1 590:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara