Skip to main content

Santa Susanna på Costa Bravakusten

Låt oss ta dig med på en härlig sol- och badresa till den spanska Solkusten – Costa Brava! Här blandas lata dagar vid poolen eller på stranden med utflykter till Barcelona, Girona och Monserrat. Vi besöker också en trevlig vingård där vi får provsmaka det spanska vinet. Under hela resan bor vi bra på vårt strandnära hotell, så här kan du njuta av sol och bad i både pool och hav.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Santa Susanna

Vårt flyg tar oss till Spanien där buss möter upp för att ta oss upp längs med Costa Bravakusten till vår vistelseort Santa Susanna. Här checkar vi in på det fina hotellet Aqua Hotel Aquamarina & Spa. Här bor vi under hela resan, och när vi installerat oss serveras vi resans första gemensamma middag

Dag 2: Santa Susanna

Idag har vi en ledig dag att bekanta oss med omgivningarna. Santa Susanna är en charmig badort med flera fina sandstränder och en lugn atmosfär, men här finns också flera shoppingcenter. Längs de fina stränderna går en lång strandpromenad kantad av restauranger, caféer och barer. Här finns också mängder av vattensporter att testa för den som söker en aktiv resa. Frukost och middag ingår på vårt hotell.

Dag 3: Utflykt Barcelona

Efter frukost tar vi idag bussen till Kataloniens huvudstad, Barcelona. Tillsammans med en lokalguide får vi en rundtur i denna stad som har så mycket att erbjuda sina besökare. Här möts vi av en härlig mix av konst och arkitektur, historia och nutid, shopping och nöjen, mat och dryck, stadsbebyggelse och strandliv. Här finns verkligen något för alla! Efter vår guidade tur får vi en stund på egen hand, kanske för att flanera på Barcelonas mest kända gata La Rambla och njuta av folklivet, eller för att upptäck Gamla Stan, Barrio Gotico. Väl tillbaks på vårt hotell väntar middag.

Dag 4: Ledig dag

Vi hoppas på härligt väder, och kan tillbringa dagen som vi vill – kanske vid hotellets pool med en god bok eller i en solstol på stranden? Vi ses till middagen!

Dag 5: Utflykt Montserrat och Alella

Idag gör vi en heldagsutflykt tillsammans med lokalguide. Vi åker uppför det 1236 m höga berget som ligger strax norr om Barcelona. Härifrån kan man vid klart väder se ända till Mallorca. Här hittar vi klostret Santa Maria de Montserrat med den välkända svarta madonnan som föreställer jungfru Maria med Jesusbarnet. Vi fortsätter ner till vinområdet Alella, som är välkänt för sin tillverkning av vin och cava – men även av parfym. Det blir ett besök på Entourisme Bouquet d´Alella, och här får vi både en rundvisning av vingården och provsmaka av det spanska vinet. Vi är tillbaks på hotellet i god tid för middag.

Dag 6 och 8-10: Lediga dagar

Det blir ytterligare några dagar utan program, då var och en har möjlighet att fylla dessa efter egna önskemål. Vi serveras som vanligt frukost och middag på vårt hotell.

Dag 7: Utflykt Girona

Denna dag anordnas en heldagsutflykt till Girona. Denna stad var under medeltiden ett multireligiöst maktcentrum, strategiskt placerad där de fyra floderna Ter, Güll, Galligants och Onyar möts. Tillsamman med en lokalguide gör vi en promenad i den gamla staden, med den delvis rekonstruerade stadsmuren och vackra gränder. Vi får sedan tid för lunch och egna strövtåg innan vi reser tillbaks till Santa Susanna.

Dag 11: Santa Susanna – Hemorten

Dags att packa ihop och bege oss mot flygplatsen. Vårt plan tar oss tillbaks till Sverige där buss väntar för de som bokat anslutning hem.

Flyginformation

Flyginformation

Flygbolag: Lufthansa
Landvetter - Frankfurt 14.45 - 16.25
Frankfurt - Barcelona 17.35 - 19.35  


Barcelona - Frankfurt 18.50 - 21.00  
Frankfurt - Landvetter 21.45 - 23.20

1 kolli incheckat bagage à max 23 kg per person. Handbagage max 8 kg.

Observera att flygändringar kan ske, se ert resebevis för aktuell flyginformation

Karta

Resekalender
11/2Skidresa Kirchberg in Tirol, Hotel Zentralfrån 9 195:-
16/2Ullaredfrån 200:-
21/2Cinderella - måndagfrån 495:-
23/2Ullaredfrån 200:-
25/2Shopping Burg från 1 590:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara