Skip to main content

Rüdesheim

Följ med oss till mysiga Rüdesheim, en resa med utflykter längs med floden Rhen. Här ligger vingårdarna tätt och vi gör en promenad bland vinrankorna och provsmakar några av områdets goda viner. En trevlig tur på Rhen är också inkluderad och från båten ser vi vinbyar och vinfält på båda sidor om floden.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Bad Oldesloe

Vi startar vår resa söderut och via Danmark tar vi oss mot Bad Oldesloe strax norr om Hamburg. Här stannar vi och övernattar, middag väntar på hotellet.

Dag 2: Bad Oldesloe – Rüdesheim

Efter frukost kör vi vidare söderut mot vårt huvudmål, Rüdesheim am Rhein. Här skall vi bo i tre nätter och vi checkar in på vårt centrala hotell där gemensam middag väntar.

Dag 3: Utflykt Rüdesheim

Efter frukost möter en lokalguide upp för att ta oss med på en promenad genom vinfälten. Vi får provsmaka fyra sorters vin och promenaden avslutas med en god sopplunch. Därefter tar vi linbanan upp till Niederwald Monument och beskådar den vackra utsikten en stund innan vintåget tar oss tillbaks ner igen. Eftermiddagen spenderas på egen hand, kanske är det dags att provsmaka specialiteten ”Rüdesheimer kaffeé ”. Middag äter vi tillsammans på vårt hotell.

Dag 4: Båttur och vinprovning

Idag skall vi under förmiddagen göra en båttur på Rhen, resan går mellan Rüdesheim och St Goarshausen. Vi passerar den sagoomspunna klippan vid Loreley, där många sjömän enligt sägnen har gått under. Vi reser sedan tillbaks mot Rüdesheim i vår buss för att under eftermiddagen besöka George Breuers vinhus. Här kommer vi få vara med om en provning av tre sorter och kanske någon vill köpa med sig några flaskor hem? Dagen avslutas med middag på vårt hotell.

Dag 5: Rüdesheim – Bad Oldesloe

När frukosten är avklarad är det åter dags att styra norrut och vi tar sikte på vårt övernattningshotell i Bad Oldesloe där vi serveras resans sista gemensamma middag.

Dag 6: Bad Oldesloe - Hemorten

Då har vi bara dom sista milen kvar hem till Sverige. Vi kör mot Puttgarden och tar färjan över till Danmark, vidare upp mot Helsingör och nästa färja till Sverige. Framåt kvällen är vi åter hemma.

Karta

Resekalender
30/11Ullaredfrån 250:-
1/12Julmarknad Burg & Lübeck från Gotlandfrån 4 795:-
2/12Julmarknad i Rostockfrån 2 695:-
5/12Viking Cinderella - veckoavgångfrån 565:-
7/12Ullaredfrån 250:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara