Skip to main content

Rüdesheim

Följ med oss till mysiga Rüdesheim, en resa med utflykter längs med floden Rhen. Här ligger vingårdarna tätt och vi gör en promenad bland vinrankorna, och provsmakar några av områdets goda viner. En trevlig tur på Rhen är också inkluderad, och från båten ser vi vinbyar och vinfält på båda sidor om floden.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Lübeck

Efter uppsamling kör vi söderut genom Sverige och Danmark, och tar sikte på resans första övernattningshotell i Lübeck. Här stannar vi och övernattar, middag väntar på hotellet.

Dag 2: Lübeck – Rüdesheim

Efter frukost kör vi vidare söderut mot vårt huvudmål, Rüdesheim am Rhein. Här skall vi bo i tre nätter och checkar in på vårt centrala hotell där gemensamma middag väntar.

Dag 3: Rüdesheim

Dagen startar med en linbanetur upp till Niederwald monument för att beskåda den vackra utsikten en stund innan promenerar ner genom vinfälten. Under turen får vi provsmaka flera sorters vin och promenaden avslutas med en god sopplunch inne i Rüdesheim. Eftermiddagen spenderas på egen hand, kanske är det dags att provsmaka specialiteten ”Rüdesheimer kaffee”. Middag äter vi tillsammans på vårt hotell.

Dag 4: Båttur och vinprovning

Idag skall vi under förmiddagen göra en båttur på Rhen, resan går mellan Rüdesheim och St Goarshausen. Vi passerar den sagoomspunna klippan vid Loreley, där många sjömän enligt sägen har gått under. Åter i Rüdesheim besöker vi under eftermiddagen Georg Breuers vinhus, och här kommer vi få prova tre sorters vin. Dagen avslutas med middag på vårt hotell.

Dag 5: Rüdesheim – Lübeck

Dags att resa hemåt och vi beger oss norrut mot vårt övernattningshotell utanför Lübeck, där våra rum och middag väntar.

Dag 6: Lübeck – Hemorten

Vi lämnar Tyskland och färdas på samma sätt hemåt via Danmark och under kvällen når vi våra respektive hemorter.

Karta

Resekalender
29/11Ullaredfrån 250:-
29/11Viking Cinderella - veckoavgångfrån 595:-
1/12Burg med julmarknad i Lübeckfrån 2 995:-
1/12Julmarknad i Rostockfrån 2 995:-
2/12Malmö med Musikalfrån 1 250:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara