Skip to main content

Kryssning till Rigas julmarknad med Viking Cinderella

NYHET! Under adventrid så kryssar vårt favorit fartyg till Riga! Njut av god mat och mysiga miljöer i Lettlands huvudstad!

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Stockholm – Cinderella

Väl ombord på Cinderella och installerade i våra hytter väntar en helkväll ombord på ett julpyntat Cinderella! Vi serveras en tre rättersmeny med inkluderat vinpaket och har sedan kvällen fri att utforska fartyget och dess nöjesutbud.

Dag 2: Riga

För den som vill serveras en god sjöfrukost och snart skymtar vi Lettland och Rigas hamn. Väl på plats i Riga har vi nu en heldag att njuta av denna vackra medeltida stad. För den som vill finns det en guidad rundtur som visar upp staden från sina bästa sidor.
Ett tips är att passa på att besöka den välkända julmarknaden vid Domkyrkotorget.
Transferbussar går mellan hamnen och centrala Riga och ingår i resans pris

Fram på sena eftermiddagen går vi åter ombord på Cinderella och serveras ett härligt julbord.

Dag 3 Cinderella - Stockholm - Hemorten

För den som vill serveras en god brunch och sedan har vi flera timmar kvar att njuta av Cinderella. Inhandla de sista julklapparna i tax eller koppla av i Cinderellas SPA. Väl i land så tar vi åter sikte på våra hemorter.

Utflyktsprogram

Upptäck Rigas skatter – guidad panoramatur

Sätt dig tillrätta i bussen och låt oss guida dig runt bland Rigas största sevärdheter. Beundra några av de romantiska jugendbyggnaderna (det finns över 800 stycken!), Svartbrödernas hus, den tornprydda S:t Peterskyrkan, katedralen och Svenskporten – ett minne från svenskarnas tid i Lettland. Även Rigas slott, där presidenten huserar, Jakobskyrkan och husen Tre bröder står på agendan.

Den guidade turen avslutas på Julmarknaden. Julmarknaden besöks på egen hand.

Efter utflykten återvänder bussen tillbaka till fartyget. Du kan också promenera vidare i Riga på egen hand och sedan ta dig tillbaka till fartyget till fots eller med transferbussen (ingår i utflyktsbiljetten).


Turen tar ca 2,5 h. Start kl 11.30 med buss från Riga Passenger Port.  Bekväma skor rekommenderas. Bussen åter till hamnen efter turens slut.

Pris: 295:-/pers inkl buss, guidning. förköp. Utflykter bokas senast 5 dagar före avresa.

Karta

Resekalender
23/2Björn Skifs från 2 095:-
24/2Cinderella - lördagfrån 795:-
26/2Viking Cinderella - veckoavgångfrån 595:-
28/2Ullared - Gekås - 100,- presentkorfrån 250:-
28/2Viking Cinderella - veckoavgångfrån 595:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara