Skip to main content

Rhen och Mosel - Från Gotland

Följ med oss till mysiga Rüdesheim, en resa med utflykter längs med floden Rhen. Här ligger vingårdarna tätt och vi gör en promenad bland vinrankorna, och provsmakar några av områdets goda viner. En trevlig tur på Rhen är också inkluderad, och från båten ser vi vinbyar och vinfält på båda sidor om floden.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Gotland –  Lübeck  

Vi startar vår resa i Visby där vi tar morgonbåten till Oskarshamn. Vi reser vidare söderut genom Sverige och via Danmark tar vi oss mot dagsen första övernattningshotell i Lübeck. Här stannar vi och övernattar, middag väntar på hotellet.

Dag 2: Lübeck – Rüdesheim  

Efter frukost kör vi vidare söderut mot vårt huvudmål, Rüdesheim am Rhen. Här skall vi bo i tre nätter och checkar in på vårt centrala hotell där gemensamma middag väntar.

Dag 3: Utflykt Rüdesheim

Efter frukost möter en lokal guide upp för att ta oss med på en promenad genom vinfälten. Vi får provsmaka 4 sorters vin och promenaden avslutas med en god sopplunch. Därefter tar vi linbanan upp till Niederwald Monument och beskådar den vackra utsikten en stund innan vintåget tar oss tillbaks ner igen. Eftermiddagen spenderas på egen hand, kanske är det dags att provsmaka specialiteten ”Rüdesheimer kaffeé ”.   Middag äter vi tillsammans på vårt hotell.

Dag 4: Båttur och vinprovning   

Idag skall vi under förmiddagen göra en båttur på Rhen, resan går mellan Rüdesheim och St Goarshausen. Vi passerar den sagoomspunna klippan vid Loreley, där många sjömän enligt sägen har gått under. Vi reser sedan tillbaks mot Rüdesheim i vår buss för att under eftermiddagen besöka George Breuers vinhus. Här kommer vi få vara med om en provning av tre sorter och kanske någon vill köpa med sig några flaskor hem? Dagen avslutas med middag på vårt hotell.

Dag 5: Rüdesheim – Moseldalen

När frukosten är avklarad lämnar vi Rhendalen och reser vidare mot Moseldalen. Vi gör en paus i Koblanz, stället där floderna Rhen och Mosel flyter samman och som kallas ”Deutches Ecke”. Under eftermiddagen får vi prova vin från Moseldalen och därefter checkar vi in på hotell i Cochem där vi serveras dagensmiddag.

 Dag 6: Cochem – Bad Oldesloe

Dags att resa hemåt och vi beger oss norrut mot vårt övernattningshotell utanför Lübeck, där våra rum och middag väntar.

Dag 7: Bad Oldesloe - Gotland

Innan vi lämnar Tyskland hinner vi med ett stopp vid någon gränsbutik och färden går sedan vidare via Danmark och åter in på svensk mark. Vi kör vidare och tar kvällsbåten från Oskarshamn för att vara åter  i Visby runt midnatt.

Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara