Skip to main content

Rhen och Mosel - Från Gotland

Följ med oss på en resa till Tyskland där vi besöker både Rhen -och Moseldalen, och även gör en utflykt till vindistriktet Pfalz. Här ligger vingårdarna tätt och vi gör både en promenad bland vinrankorna, besöker slottet Reichburg och provar många av områdets fina viner.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Visby – Göteborg        

Vi reser gemensamt från Visby till Oskarshamn, och tar oss vidare genom Småland till Göteborg. Här kliver vi ombord på Stena Lines stora färja som skall ta oss under natten till Tyskland och Kiel. Väl installerade i våra hytter äter vi en gemensam god buffé.

Dag 2: Kiel – Rüdesheim

Efter frukost ombord kör vi söderut på autobahn och når framåt kvällen Rüdesheim am Rhein. Här skall vi bo på centrala Hotel Lindenwirt i fyra nätter, och efter att vi checkat in väntar middag. 

Dag 3: Utflykt Rüdeheim med omgivningar

Vi startar dagen med att vi tillsammans med en lokal vinguide ta linbanan upp i vinberget. Vi promenerar sedan ner genom fälten och får berättat för oss hur odlingen och skörden går till. Efter lunch på egen hand besöker vi sedan Weingut Prasser, där vi får prova fyra av deras fina viner, och här finns också möjlighet att köpa med sig några flaskor hem för den som önskar. Middag på vårt hotell.

Dag 4: Utflykt Pfalz med ”Deutsche Weinstrasse”

Idag skall vi göra en utflyt till vindistriktet Pfalz. Vi reser en stund utmed den välkända Deutsche Weinstrasse, där vägen kantas av vinodlingar. Efter lunch kommer vi till Deidesheim, och här besöker vi Weingut Reichrat von Buhl. Vi får en visning av vinkällaren och dessutom en vinprovning av hela sex olika viner.  Väl åter i Rüdesheim väntar middag och kanske avslutas dagen med en Rüdesheimer Kaffee, en för området populär kaffedrink.

Dag 5: Utflykt Moseldalen

Efter frukost beger vi oss idag längs med floden Rhen upp mot Koblenz och Deutsche Eck, där floden Mosel rinner ut i Rhen. Vi tar oss vidare och följer Mosel ner till Cochem där vi skall besöka det kejserliga slottet Reichsburg. Denna medeltida borg är Cochems främsta landmärke, och här får vi en rundvandring och en guidad visning. Även denna eftermiddag bjuds vi på vinprovning, denna gång hos Weingut J.Koll & Cie, där vi smakar fem av de fina Moselvinerna. Middag serveras senare på vårt hotell.

Dag 6: Rüdesheim – Lübeck

Efter en stärkande frukost beger vi oss åter norrut och tar sikte på den gamla Hansastaden Lübeck, som till viss del påminner om Visby. Här checkar vi in och förhoppningsvis hinner vi med en promenad i den medeltida stadskärnan innan vi serveras middag.

Dag 7: Lübeck – Visby

Innan vi lämnar Tyskland för denna gång hinner vi med ett stopp i någon lämplig gränshandel, och tar sedan färjan från Puttgarden över till danska Rödby. Efter ett par timmar på dansk mark når vi åter Helsingborg och klara av den sista etappen mot Oskarshamn i god tid innan färjan tar oss tillbaks till Visby.

Karta

Resekalender
1/7Bornholmfrån 4 995:-
2/7Nordkapfrån 10 595:-
4/7Höga Kustenfrån 4 295:-
9/7Geilo med Kjeåsen och Flåmsbananfrån 4 795:-
9/7Midnattssolens förtrollande landfrån 8 250:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara