Skip to main content

Portugal med Azorerna

Följ med på en av våra mest händelserika resor som vi inleder med tre nätter i den vackra hamnstaden Porto. Här gör vi bland annat utflykter i portvinets hemtrakt. Vi flyger sedan till den grönskande ögruppen Azorerna i Atlanten och tillbringar fyra nätter på huvudön Sao Miguel. Här upplever vi den unika naturen och gör flera utflykter med inkluderade luncher. Vi avslutar med en natt i Lissabon innan vår hemresa till Sverige.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Porto

Vi samlar upp de som bokat anslutning och flyger från Göteborg till Porto i norra Portugal. Väl på plats i Porto väntar vår buss för att ta oss till vårt centralt belägna hotell där vi ska tillbringa tre nätter.

Dag 2: Stadsrundtur och The House of Sandeman

Efter en god frukost gör vi en guidad stadsrundtur i Portugals näst största stad. Porto har en vacker och kuperad stadskärna vid floden Douro som restaurerats under de senaste årtiondena. Stadens centrum är uppsatt på UNESCO:s världsarvlista och här föddes Henrik Sjöfararen år 1394. Stadens katedral och börshus är två av de främsta sevärdheterna. Under eftermiddagen besöker vi portvinsbodegan Sandeman där vi får en rundvisning och vinprovning. På kvällen äter vi gemensam middag på vårt hotell.

Dag 3: Halvdagsflykt till vingård med lokalguide

Efter frukost reser vi med buss genom det kuperade landskapet nordost om Porto. Här finns gott om vingårdar och många av dem odlar druvor som främst används till portvin. Vi gör ett besök på vingården Quinta de Santa Christina där vi får en rundvisning och provar tre viner. Vingården är främst känd för sina vita viner. Vi är tillbaka i Porto vid lunchtid där vi tar farväl av vår lokalguide och får en fri eftermiddag. Kvällens middag äter vi på egen hand.

Dag 4: Flyg till Azorerna

Under tidig morgon lämnar vi vårt hotell och beger oss till Portos flygplats. Vi reser sedan med inrikesflyg till Ponta Delgada på Azorerna. Ponta Delgada är huvudstad på ön Sao Miguel och är Azorernas turistcentrum. Här möter vi en buss som tar oss till centrum och vårt hotell. Middag på vårt hotell på kvällen.

Dag 5: Ponta Delgada och utflykt Ribeira Grande med Lagoa do Fogo

Efter en god frukost gör vi en stadspromenad i Ponta Delgada tillsammans med en lokalguide. Här finns en stadskärna med karaktäristiska hus byggda i vit kalksten och mörk vulkansten.Staden har ett gatunät med kullerstensbelagda gator och gränder som smyckats i fantasifulla mönster. Staden har även en lyxigmarina där båtar som korsar Atlanten kan fylla på sina förråd. Vi upplever några av Ponta Delgadas främsta sevärdheter som exempelvis Stadsportarna, fästningen Forte de São Brás från1500-talet och den lokala marknaden. Vi avslutar vår förmiddag med ett besök på en lokal restaurang där vi bjuds på en traditionell lunch med lokala rätter. Under eftermiddagen gör vi en utflykt några mil österut tillsammans med vår lokalguide. Vi inleder med ett besök i den lilla staden Ribeira Grande på öns nordkust. Här gör vi en kort promenad i centrum och ser stadens torg och rådhus.Vi fortsätter sedan med vår buss upp i bergen till området runt vulkansjön Lagoa do Fogo. Namnet betyder ”Eldsjön” och sjön har skapats i botten på en gammal vulkankrater. Vi stannar längs med vägen och hänförs av utsikten, grönskande naturen och den spektakulära utsikten över sjön, innan vi fortsätter mot sydkusten och vårt hotell. Kvällens middag äts på egen hand

Dag 6: Heldagsutflykt Furnas

Efter frukost reser vi österut längs den södra sidan av Sao Miguel till Furnasdalen som är känd för sin vulkaniska aktivitet och sjön Lagoa das Furnas. Här finns varma källor med mineralrikt vatten och en mycket säregen natur. Under dagen besöker vi bland annat trädgården Terra Nostra som har över 2000 olika sorters träd och växter från hela världen. Vi äter även en gemensam lunch vid Lagoa das Furnas som tillagas genom att maten fått koka i en varm källa. På eftermiddagen återvänder vi till Ponta Delaga och på vägen stannar vi vid en teplantage som är en av de få teodlingar som finns i Europa. Denna kväll är fri för middag på egen hand i Ponta Delgada.

Dag 7: Heldagsutflykt Sete Cidades

Efter vår frukost reser vi till Sao Miguels västligaste område i Sete Cidadesdalen. Här reser vi genom ett kuperat grönt landskap där hortensia växer vilt längs vägkanterna. Vi passerar de två tvillingsjöarna Lagoa Azul och Lagoa Verde som fått sitt namn från att den ena sjön har blått vatten och den andra har grönt.Vi stannar för att beskåda utsikten från Vista do Rei, kungens utsiktsplats innan vi gör ett stopp för en gemensam lunch i byn Capelas. Under eftermiddagen fortsätter vi hemåt och besöker en ananasodling innan vi når vårt hotell. Gemensam middag på kvällen på vårt hotell.

Dag 8: Flyg till Lissabon

Under tidig morgon lämnar vi vårt hotell och beger oss till flygplatsen där vi flyger inrikes till Lissabon. Under förmiddagen möter vi en lokalguide som tar oss med på en rundtur i den portugisiska huvudstaden som ligger vid floden Tejos mynning i Atlanten. Den vackra hamnstaden är byggd på sju kullar runt den äldsta stadsdelen Alfama som anlades av morerna. Lissabon har varit utgångspunkt för en rad upptäcktsresor och expeditioner. I hamnen står ett mäktigt monument som hedrar sjöfarare som Magellan och Vasco da Gama. Under eftermiddagen checkar vi in på vårt hotell och under kvällen äter vi resans sista gemensamma middag.

Dag 9: Lissabon–Hemorten

Vi beger oss till flygplatsen och flyger hem till Göteborg. Väl på svensk mark väntar för de som bokat vår anslutningsbuss sista biten hem.

Flygtider

Flygtider

Vi flyger med KLM/Air France och Tap Portugal, se tider nedan:

OBS! Alla flygtider är lokala flygtider. Portugal ligger 1 timma tidigare än vår tid. Och Azorerna 2 timmar innan.

17/10:  
KL 1162 Göteborg - Amsterdam 18.15 - 19.50
KL 1715 Amsterdam - Porto       20.30 - 22.15

20/10
TP 1945 Porto - Lissabon 06.45 - 07.45
TP 1869 Lissabon - Ponta Delgada 08.30 - 09.55

24/10
TP 1864 Ponta Delgada - Lissabon 06.30 - 09.45

25/10
AF  1125 Lissabon - Paris 05.40 - 09.10
AF 1452 Paris - Göteborg 14.50 - 16.55 

Bagage:
1 incheckat bagage med en maxvikt av 23 kg per person.
Handbagage max 8 kg

 

 

 

 

 

 

Karta

Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara