Skip to main content

Portugal med Algarvekusten och Lissabon

Följ med oss till Portugal och stilla din nyfikenhet. Vi får lediga dagar blandat med utflykter på Algarvekusten och i huvudstaden Lissabon. Hotellet i Algarve har fint poolområde och ligger nära stranden. Med hjälp av engelsktalande lokalguider besöker vi bland annat Faro, Sagres och provar gott portugisiskt vin.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Albufeira

Vi samlar upp dem som bokat anslutning. Sedan samlas vi på flygplatsen innan avresa och flyger ner till Faro.

Dag 2: Albufeira – Ledig dag

Vi startar resan med en ledig dag för sol och bad. Hotellet ligger fint med en kort promenad till stranden och har ett fint Pool område med Spa-anläggning. Hotellet ligger centralt så en promenad i omgivningarna rekommenderas för att får en bild av staden. Middag väntar på vårt hotell.

Dag 3: Albufeira – Sao Vicente

Vår första utflyktsdag gör vi till Sao Vicente, Europas sydvästligaste punkt. Vi ser härlig utsikt och branta klippor och en väldigt viktig fyr för sjöfarten. Under dagen passerar vi också Sagres, som betyder helig, då detta var en viktig plats för religiösa seder. Sedan dags för Lagos, mest känt för sitt sardinfiske. När vi återvänt till hotellet väntar middag.

Dag 4: Albufeira – Ledig dag

Återigen en ledig dag för egna aktiviteter. Våra guider och reseledaren kan säkert ge tips på egna utflykter om man vill göra detta.

Dag 5: Albufeira – Faro

Denna tar vår lokalguide oss med till Faro, Olhao och Tavira. Faro, en universitetsstad med hamn och flygplats, vi ser den fina katedralen och stadshuset. Vidare mot Olhao, med historia från 1600-talet. En fiskestad med sina lite annorlunda byggnationer. Vi avslutar dagens runda med ett besök i Tavira. En vacker stad med en fin Romersk bro. Även här är fisket viktigt men turismen ökar i alla dessa fina små byar. Vi avslutar kvällen med middag på vårt hotell.

Dag 6: Albufeira – Ledig dag

Då har vi en ledig dag på nytt för sol och bad.

Dag 7: Albufeira – Loulé

Idag skall vi göra en trevlig vinprovning och se hur tillverkningen går till. Men vi startar dagen med att besöka marknaden i Loulé, en trevlig marknad med bra shopping. Efter lunch så beger vi oss mot Quinta da Tor, en relativt ung men trevlig vingård. Vi får en rundvisning på gården och vi får lära oss mer om vinproduktion. Sedan provar vi fyra sorters viner. När vi är åter på vårt hotell väntar middag.


Dag 8: Albufeira – Lissabon

Efter frukost så reser vi mot huvudstaden Lissabon. Vi intar en gemensam lunch innan vår lokalguide tar oss med på en guidad tur i denna vackra stad. Här finns kända byggnader som Jeronimos kloster, St Georges slott och Belemtornet. Lissabon är en stor universitetsstad med flera högskolor och många muséer. Dessutom är ju staden en stor hamnstad. Vi checkar in på vårt hotell och äter en god middag tillsammans.

Dag 9: Lissabon

Idag har vi en ledig dag att bekanta sig mer med denna stad. Ta spårvagnen och upptäck dom olika stadsdelarna med sina speciella byggnationer och gränder. Eller ta en promenad ner tll den vackra hamnen. Vår lokalguide och reseledare kan säkert ge tips på besöksmål. Eller varför inte shoppa i några av alla butiker och äta en god lunch på en trevlig lokal restaurang. Vi avslutar vårt Portugal besök med en riktig höjdpunkt, Fadoshow på Clube De Fado. Fado är ju en typisk portugisisk musikstil, lite vemodig men med härlig rytm. Här äter vi 3-rätters middag med vin inkluderat.

Dag 10: Lissabon – Hemorten

Vi får lite tid innan vår buss tar oss mot Lissabons flygplats. Vi tar plats i flyget som tar oss åter till Sverige. Sedan väntar vår buss som tar dem som bokat anslutning till sina orter.

Flyginformation

Flyginformation

18/10
Flygbolag:
 Lufthansa
Landvetter - München 06.00 - 07.50
München - Faro 10.50 - 13.00  

27/10
Lissabon - München 14.10 - 18.15  
München - Landvetter 20.45 - 22.40

1 kolli incheckat bagage à max 23 kg per person. Handbagage max 8 kg.

Karta

Resekalender
11/2Skidresa Kirchberg in Tirol, Hotel Zentralfrån 9 195:-
16/2Ullaredfrån 200:-
21/2Cinderella - måndagfrån 495:-
23/2Ullaredfrån 200:-
25/2Shopping Burg från 1 590:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara