Skip to main content

Poreč- Sol & bad

Res miljövänligt med oss till solen, och få en vecka i det ljuvliga Kroatien till riktigt bra pris! Vi bor strandnära på fina Rubin Valamar Hotel, och kan njuta av bad i både havet och hotellets pool. Porec ligger vid Adriatiska havet, på halvön Istriens västra kust, och är en av de främsta turistorterna i området. Med en kortare promenad når man stadens centrala delar och den gamla stadskärnan, med historiska platser och trevliga barer och restauranger.

Dagsprogram

Dagsprogram

Dag 1: Hemorten – Hof

Vi samlar upp och kör genom Danmark och vidare in på tyska vägar. Vi gör några uppehåll för mat utmed vägen men tänk på att resdagarna blir långa så ta gärna med lite mellanmål, en god bok och res i bekväma kläder. Vi når under sen kväll vårt övernattningshotell i Hof där vi checkar in och får en natts god sömn.

Dag 2: Hof – Porec

Efter frukost reser vi vidare mot Kroatien, och passerar både Österrike och Slovenien innan vi når Porec och vårt trevliga hotell. Efter att vi installerat oss väntar middag. 

Dag 3-8: Härliga dagar i Porecs omgivningar

Tid för sol, bad och avkoppling! På vårt hotell finns bland annat pool, jacuzzi, tennisbana och för den som önskar finns gott om vattensporter att prova på. I närheten hittar vi Porecs gamla historiska stadskärna med den välkända St Eufraius-basilikan från 500-talen. Dess fina golvmosaik finns upptagen på Unescos världsarvslista, och är väl värd ett besök. Här finns också gott om barer, restauranger och cafeér i de mysiga gränderna. Från Porec ordnas flera olika båtutflykter till de närbelägna öarna och väl på plats finns mycket att upptäcka på egen hand. Varför inte besöka Rovinj eller Pula en dag, dit man kan ta sig med lokalbuss eller hyrbil? Varje kväll återsamlas vi på vårt hotell för en gemensam middag.

Den 29/9 så erbjuds en extra utflykt mot tillägg: 375:-. Heldags färd med båt på den vackra Limskikanalen med stopp i Rovinj och Vrsar, ombord servervas en god lunch.

Dag 9: Porec – Hof

Dags att säga tack och hej för denna gång! Efter frukost tar vi plats i vår buss och tar oss norrut mot vårt övernattningshotell i Hof.

Dag 10: Hof – Hemorten

Sista etappen norrut startar efter frukost och vi reser vidare på snabba vägar genom Tyskland och Danmark innan vi så småningom når svensk mark igen.

Karta

Resekalender
29/11Ullaredfrån 250:-
29/11Viking Cinderella - veckoavgångfrån 595:-
1/12Burg med julmarknad i Lübeckfrån 2 995:-
1/12Julmarknad i Rostockfrån 2 995:-
2/12Malmö med Musikalfrån 1 250:-
Kontakta oss
Adress:
MK Bussresor AB
Björkelundsgatan 21
532 40 Skara